Фото ілюстративне
Минулого року Китай подарував Україні 50 автомобілів екстреної медичної допомоги. Рівненщині дісталися 2 одиниці, які вже півроку покриваються пилом. Їздити новенькими швидкими водії обласної станції екстреної медичної допомоги не можуть, бо не мають на те права. Автомобілі подарували, а от на баланс комунального центру не передали. Про "недоторканий" подарунок - далі у сюжеті.

У такому стані автомобілі, які стоять у гаражі рівненської станції екстреної медичної допомоги. Востаннє їх закупили ще у 2014 році. На сьогодні в обласному центрі працюють лише 16 автомобілів.

Ремонтує автомобілі механік Віталій. Каже, робить це щодня. Бо ж автомобілі завжди в дорогі.

Декілька десятків кілометрів на цих автомобілях екстреної медичної допомоги наїздив Петро.

І це в той час, коли у гаражі стоять два новенькі автомобілі екстреної медичної допомоги. Їх подарували ще в липні 2018 року китайці. Зараз швидкі припадають пилом. Бо ж їх не передали на баланс комунальної власності обласної ради. Автомобілі розмитнені та мають київську реєстрацію.

Після того буде вирішуватись питання, де працюватимуть ці автомобілі. Зараз фельдшери їздять на виклики на тому що є. І в той час, коли в гаражі без діла стоять так потрібні новенькі автомобілі, поповнюється "кладовище" старих швидких, які вже відбули своє.

Дивіться також: 

У рівненському пологовому будинку виходжують дівчинку, яку покинула мама (ВІДЕО)