Яєчна шкаралупа. Здавалося б, що в ній такого незвичайного, щоб зберігати? Але досвідчені господині знають: саме вона допоможе впоратися з багатьма труднощами в домашньому господарстві.

 ВАЖЛИВО: Перед тим, як використовувати яєчну шкаралупу в господарстві, не забудьте її підготувати: ретельно промити, очистити від плівок, проварити в окропі 2-3 хвилини, просушити і подрібнити в кавомолці чи просто подрібнити.

Робимо каву смачнішою. Якщо в джезву додати дрібку порошку з шкаралупи, смак напою стане яскравішим, з нього пропаде гірчинка (кальцій нейтралізує кислоту), а гуща при цьому опуститься на дно.

Відбілювач для білизни. Не любите використовувати хімікати під час прання? Беремо яєчний порошок, висипаємо в щільний мішечок і складаємо його разом з брудною білизною в барабан пральної машини. Чисту і білосніжну білизну ви отримуєте на виході без проблем.

Видалити накип. Беремо чайник, насипаємо в нього чарівний порошок зі шкаралупи, заливаємо водою і залишаємо на ніч. Вранці залишиться тільки злити воду і обполоснути чистий чайник.

Чистимо посуд. Також порошок можна використовувати і в якості засобу для чищення посуду. Просто насипаємо подрібнену шкаралупу на сковороду або поверхню каструлі і чистимо йоржиком.

Добриво для кімнатних рослин. Беремо 0,5 л подрібненої шкаралупи, заливаємо її водою (3 л) і залишаємо на тиждень. За цей час всі корисні речовини зі шкаралупи надійдуть у воду і нею можна поливати квіти.

Підвищуємо врожайність помідорів, огірків та картоплі. Дачники знають: якщо внести шкаралупу в грунт під час перекопування городу (на 1 кв м потрібна шкаралупа  100 яєць), то знизиться кислотність ґрунту, а це значить, що буде кращий  урожай.

5 речей в будинку, на яких найбільше мікробів і як їх очистити

6 лайфхаків, які допоможуть завжди підтримувати чистоту в будинку