У Рівному родина судиться через будинок. Сім'я не може поділити ділянку та хату у селі Нова Українка, Рівненського району. Батько каже, подарував майно старшому сину. Сподівався, що той доглядатиме за старенькими батьками. Натомість син, через суд хоче узаконити свою власність і продати житло. В останнього своя правда. Переконує, родичі налаштовані проти нього. Дмитро Тригубець намагався розібратись у ситуації.

У скромному будинку у селі Нова Українка, на власній дачній ділянці пан Йосип з дружиною хотіли спокійно зустріти старість, тримаючи невелике господарство, подалі від міської метушні. Часто тут збиралась родина та сусіди на сімейні застілля. Однак сімейна ідилія панувала не довго. Біда прийшла - звідки її ніхто не ждав. Старший син - Геннадій за обіцянку доглядати за батьками, отримав у дарування ділянку разом з будинком. Однак на думку батька - свого слова чоловік не дотримав. Тому через землю та будинок почалась справжня ворожнеча.

Менший син був на заробітках в Португалії та підтримував батьків матеріально, в той час як на допомогу по господарству подружжя очікувало від старшого. Однак замість турботи та гідної старості, старший син Геннадій, за словами чоловіка, вирішив зіпсувати батькам життя. Активно шукав клієнтів, які готові були б купити будинок.

Розповідає, від судової тяганини, серце матері не витримало. Вона пішла з життя взимку минулого року.

Сусіди розповіли, Геннадій часто міняв замки, приїздив поки нікого не було вдома, а місяць тому взагалі намагався потрапити до будинку, та виламував двері.

Сам Генадій в телефонній розмові розповів, в його однокімнатній квартирі мешкає п'ятеро людей, а ділянку хоче продати, адже усі, навіть сусіди налаштовані проти нього, тому жити там не збирається. На його думку батько разом з братом хочуть позбавити його права власності, та ще й займаються протиправною діяльністю прямо в будинку.

Чоловік вважає, що його матір налаштували проти нього. А батьки після приїзду молодшого сина Володимира із заробітків, різко змінили до нього ставлення і намагались скасувати договір дарування. Адвокат пана Йосипа каже, є два позови від обох сторін. А дідусь в силу юридичної неграмотності, не розумів який договір підписує.

Судова тяганина між сімейством за шматок ділянки з будинком триває вже кілька років. Навіть представниця інтересів батька визнає, краще б справа вирішилась домовленістю. Дачна ділянка за десяток кілометрів від міста коштувала зіпсованих нервів та здоров'я і життя матері. А вже згодом сторони знову зустрінуться у районному суді Рівного, аби вирішити хто ж все ж таки має право на злощасну ділянку. До слова, судиться сім'я вже близько тривають вже 4-ьох років.

Читайте також: Жителям Рівненщини компенсували 32 млн грн за електроопалення