Портрети радянських керівників спецслужб у коридорах СБУ. Такий пост-обурення днями з'явився у мережі інтернет. В ньому вказано, що у Рівненському управлінні служби безпеки України до цього часу висять портрети тих, хто був ворогом нашої Держави. Чи дійсно це так, дивіться у ексклюзивному сюжеті із застінок однієї з найзакритіших установ на Рівненщині.

Портрети керівників НКВС, КДБ, та інших радянських спецслужб і досі висять на стінах в управлінні служби безпеки України в Рівненській області. Пост з таким змістом на своїй сторінці у фейсбуці, напередодні розмістив керівник об'єднання добровольців Рівненщини Роман КовАль. У пості він зазначив нібито у коридорах СБУ досі є портрети:" Вбивць і карателів з чужої Незалежній Україні - Радянської України!

Ми завітали до обласного управління Служби безпеки, що побачити на власні очі чи є там портрети, які суперечать чинному законодавству. На другому поверсі саме тому в якому імовірно знаходяться портрети ворогів України, нам демонструють обличчя людей, які працювали СБУ з 1992 року. Тобто коли Україна вже була незалежною державою.

Інна Ілючок додає, що у 2015 році, був прийнятий закон про засудження комуністичного-тоталітарного режиму, одним з пунктів якого є заборона використання символіки, згадувань будь-чого що пропагандує рядянський союз. Тобто, з того ж таки 2015 року в обласному управлінні служби безпеки усі матеріальні носії, які мали би рядянський характер були знищені. Роман Коваль, якого запросили до управління після його резонансого посту, також переконався, що протизаконної символіки чи портретів радянських керівників в коридорах СБУ немає.

Після відвідин СБУ, Роман Коваль написав пост спростування попереднього. Але наголосив, щоб люди не були байдужі до історії України і пам'ятали хто насправді герой, а хто ворог.

Читайте також: Олімпійські ігри у Токіо: хто представлятиме Рівненщину?