Завтра відбудеться відкриття 32-их олімпійських ігор у Токіо. Вони вже увійшли в історію, адже є першими, які через пандемію пройдуть на рік пізніше. Про особливість найбільшого спортивного дійства та хто представлятиме Рівненщину у Токіо, розповість Павло Невесенко.

Олімпійські ігри у столиці Японії Токіо. Чи не найпопулярніше спортивне явище серед людей. З ними можуть зрівнятися хіба що чемпіонати Європи та Світу з футболу. 32-гі Олімпійські ігри є особливими, адже через коронавірус їх перенесли на рік. Вперше Олімпіада відбуватиметься у непарний рік. До Олімпійського селища зїхалися майже усі учасники змагань. Втім і зараз там фіксують нові випадки коронавірусу.

На Олімпійські ігри в Токіо збірна України їде найменшою делегацією за всю історію виступів національної команди на літніх Олімпіадах. Українці змогли вибороти лише 158 ліцензій. Раніше абсолютним мінімумом було 206 ліцензій перед Іграми в Ріо 2016-го року. Рівненщину на Олімпіаді представлятимуть два спортсмени.

До слова для стрільця Олега Омельчука це буде вже четверта Олімпіада. Найкращий його результат 4 місце на Олімпіаді в Пекіні. І для нього мабуть ігри у Токіо остання можливість піднятися на Олімпійський пєдестал. Великі надії покладають і на плавця Михайла Романчука. Він є чемпіоном Європи з плавання і підходить до олімпійських ігор в хорошій формі. Ми ж у свою чергу вирішили запитати у рівнян чи дивитимуться вони Олімпіаду у Токіо і чого від неї очікують.

Також місцяни додають, що такі дійства як Олімпіада об'єднують українців.

Хоча збірна України їде на Олімпіаду найменшим складом за всю свою історію виступів на цьому турнірі, підстав для хвилювання немає. Наша команда складається як з лідерів у своїх дисциплінах так і з просто перевірених, якісних спортсменів. До того ж, Олімпіада - це майданчик сюрпризів, на якому кожен має шанс показати себе. Ми віримо та вболіватимемо на Олімпіаді за рівнян Олега Омельчука та Михайла Романчука. 

Читайте також: Футболіст з Рівненщини підписав контракт з французьким клубом