У Рівному планують не пускати у школи та дитсадки, дітей не щеплених від кору. Адже обласний центр на межі епідемії. З початку року на кір захворіло майже 300 людей, половина з яких діти. Тоді як за весь минулий рік було зареєстровано лише 762 хворих. В управління освіти Рівного вирішили вдатись до радикальних дій, а саме не пускати до шкіл не щеплених дітей. Чи діє вже заборона, дивіться далі.

Медики б'ють на сполох. Кажуть, хвороба стрімко поширюється. Єдиний порятунок - щеплення. Просять батьків вакцинувати своїх дітей. У протилежному випадку, радять переводити нещеплених школярів на дистанційну форму навчання.

Наталка Пастухова виховує двох дітей, 11 та 14 років. Каже, щеплювала їх у дитинстві, але останні роки ні. І робити цього не збирається. Мовляв, переведення її сина на дистанційну форму навчання це - порушення закону.

Але панікувати не варто. Жоден з школярів Рівного на дистанційну форму навчання ще не переведений. На цьому тижні з батьками ведеться роз'яснювальна робота. Освітяни кажуть, прогрес вже помітний. Кількість вакцинованих дітей від кору за останній тиждень зросла.

Власне директори шкіл прийматимуть рішення чи допускати до навчання нещеплених дітей. Михайло Бєлік впевнений, що нікого на індивідуальне навчання не переведе.

В управлінні освіти сподіваються, що за цей тиждень кількість нещеплених дітей від кору, зменшиться. Розраховують на розуміння батьків. За кілька днів підсумують ситуацію по школах і приймуть рішення індивідуально по кожній дитині. Можливо для декого введуть обмеження.

Дивіться також: 

Яка кількість людей звернулися за вакцинацією від кору у вихідні? (ВІДЕО)