«Потрібно пережити зиму». Українців, які від початку повномасштабного вторгнення росії виїхали за кордон, закликають, за можливості, не повертатись на Батьківщину в зимовий період. Про це заявила віцепрем’єрка - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час телемарафону. Чи дослухаються біженці дивіться далі.

Українцям, які через війну були змушені покинути свої будинки та поїхали за кордон, не варто повертатися додому до весни. Про це заявила міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час телемарафону.

Верещук пояснила, що Росія програє на полі бою і перейшла до терору цивільного населення, знищуючи критичну інфраструктуру. На Рівненщині ситуація із електроенергією теж залишається складною.

Загалом деякі закордонні портали провели опитування стосовно повернення українців на Батьківщину. Зокрема, у Польщі понад 20% опитуваних хотіли б повернутися до зими. Подібна ситуація і у Німеччині.

Звісно змушувати українців залишатися за кордоном ніхто не буде. Але вирішення складної ситуації з електроенергією залежить безпосередньо від споживачів.

А найкраще робити усе в нічну пору доби, коли немає навантаження на мережу.

Читайте також: 500 мобільних будиночків від Swedish Civil Contingencies Agency (MSB) отримало Рівне