Вони стануть вагомою підтримкою для мешканців громади та переселенців в період складного осінньо-зимового періоду.

Залучити шведських партнерів вдалося завдяки співпраці з шведським урядом народного депутата України Дмитра Соломчука. Саме у Рівному стартував пілотний проект мобільного прихистку громадян на зимовий період.

МSB надасть Україні 4000 мобільних павільйонів-будиночків для тимчасового перебування. Для Рівного вдалося залучити 500 таких мобільних будиночків, які будуть встановлені у різних мікрорайонах міста, - зазначив Ларсе Екфельдт, керівник проекту Swedish Civil Contingencies Agency (MSB).

Міський голова Рівного Олександр Третяк відзначає, що це надзвичайно важливо для нас, адже ми не знаємо, які виклики можуть чекати нашу громаду.

Ми ще з середини липня розпочали підготовку до надзвичайно складного осінньо-зимового періоду. Ми забуваємо всю можливу допомогу, в тому числі і іноземних партнерів, яка стане вагомою підтримкою для мешканців міста та вимушених переселенців. Вдячний уряду Швеції за підтримку України та нашого міста, зокрема, - наголосив мер.

Також шведи вже провели навчання персоналу по встановленню та експлуатації.

Тепер рівняни можуть передавати досвід в інші регіони України, де будуть встановлюватись такі ж мобільні містечка,- зауважив секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Громада міста дякує шведам за таку потрібну нам підтримку, адже в зимовий період ми зможемо використати ці будиночки до перебування родин з дітьми, переселенців, формувати на їх базі пункти обігріву.

Про це повідомляють в Рівненській ОВА.

Читайте також: Обмежено перелік ВПО, за розміщення яких власник житла може отримати компенсацію