Вже чотирьох громадян України, які є членами екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess, госпіталізували із коронавірусною інфекцією до лікарень Токіо.

 Про це повідомили на сайті  BBC News Україна.

Стан їхнього здоров'я задовільний, повідомила "Укрінформу" прессслужба Міністерства закордонних справ України.

"Станом на 26.02.2020 загалом 4 громадян України, в яких діагностували вірус Covid-19, госпіталізували до медичних закладів м. Токіо. Стан українців задовільний. Консул підтримує зв'язок з госпіталізованими українцями", - йдеться в повідомленні.

Раніше була інформація про двох госпіталізованих.

Інші громадяни України продовжують перебувати на борту лайнера Diamond Princess, поінформували в МЗС.

За інформацією посольства України в Японії, місцеві медики проводять тести українців на наявність хвороби.

"Наші співвітчизники, які отримають позитивні результати тестів, будуть госпіталізовані в місцевих медзакладах, негативні - продовжать карантин", - зазначили в МЗС.

Також у міністерстві повідомили, що посольство України в Японії провело опитування усіх українців щодо бажання повернутись в Україну.

За даними дипустанови, 24 із 25 опитаних українців (з одним встановити зв'язок не вдалось) не висловили наміру повертатися в Україну протягом найближчих днів, а відтак - планують пройти карантин в Японії.

Всього на судні коронавірусом заразилися понад 500 пасажирів та членів екіпажу. На початку карантину на судні перебували 3700 пасажирів і членів екіпажу.

Наразі відомо про одну українку, яка хвора на коронавірус у Італії.

Читайте також: Лікарі розповіли про стан рівнянки, яка повернулася з Італії