Одна з найбільших сільських шкіл України знаходиться у селі Тинне Сарненського району, що на Рівненщині. Вона вміщує більше тисячі учнів. А кількість школярів з кожним роком тут тільки зростає. Все через рекордну кількість багатодітних сімей у селі. Що це за школа та як в ній навчаються діти у спецрепортажі Анастасії Кучеренко. Детальніше далі.

До цього діти навчалися у столітньому панському маєтку, який вміщував 400 осіб. Також уроки проходили у дитячому садку та інших приміщеннях. Втім, зараз триповерхова Тиннівська школа - це окраса села.

У чотирьох класах школи навчається близько ста першокласників. У шестирічного Вадима за розкладом математика. Демонструє нам свої вміння.

А Олександра внесла в предмет нотки іноземної мови.

Розміри Тиннівської школи вражають. Не кожен навчальний заклад у місті може похизуватися такими площами. А все через природний приріст населення. Адже, у Тинному рекордна кількість багатодітних сімей. Майже кожна родина виховує від трьох до десяти дітей і більше.

Читайте ще: на Рівне нщині в школі працюють камери відеоспостереження (ФОТО)

Анатолій вже випускник, а його сестричка Евелінка тільки починає здобувати знання. В сім'ї їх семеро, троє вже закінчили школу, четверо ще освоюють загальноосвітню програму.

Будівництво довгоочікуваної школи повністю завершили два роки тому. Щоправда через так званий "бейбі-бум" навчальний заклад, в найближчі роки буде затісним. Освітяни хочуть його розширити.

У школі працює вісімдесят шість вчителів. Навчання здійснюється в одну зміну. Втім за словами учнів, в Храмі науки вони проводять майже цілий день.

Освітній розвиток - це в першу чергу, успішне майбутнє наших дітей. Втім, навіть такий природній приріст населення як у Тинному, не рятує Україну від демографічної проблеми.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber