Сьогодні, 11 березня, на своїй сторінці у Facebook Уляна Супрун опублікувала пост, про те, що не правильне харчування може призвести до захворювання судин серця та смерті від них.

"Якщо коротко — українці споживають багато хліба, солодощів, солі, смажать на соняшниковій олії та вживають багато алкоголю. Натомість споживають мало фруктів, цільнозернових злаків, бобових, горіхів та риби", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кінець "євробляхам": куди подіти нерозмитнений автомобіль?

Жінка радить:

- Замість білого хліба вживати цільнозерновий. Адже, в білому хлібі багато цукру, а це ризик набрати зайву вагу, та скачки цукру у крові.

- Зменшити кількість вживання солодкого. Пише, що добова норма доданих цукрів має бути не більше 32-50 грамів. Це 5 чайних ложок.

Додає, солодощі краще замінити фруктами. Вживати щонайменше 300 грам в день.

- Зменшити кількість смаженої їжі, замінити її вареною або тушкованою.

- А також, зменшити кількість вживання ковбаси. Пише, що ковбаса — це сіль, канцерогени і зайві насичені жири. Мовою медицини, це ризик гіпертензії, раку, атеросклерозу та зайвої ваги.

Замінити її краще птицею, рибою, бобовими, або ж молочними продуктами.

- Жінка радить відмовитися від вживання алкоголю. Вважає, що безпечної дози алкоголю не існує. А він збільшує ризик високого тиску, аритмії, серцевої недостатності, раптової зупинки серця та зайвої ваги.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber