Родина патрульного з Рівненщини залишилась без даху над головою. Тиждень тому блискавка влучила у їхній будинок. Меблі, техніка, гроші та речі згоріли. Залишилися лише стіни. В хаті мешкали 7 осіб. З них троє неповнолітні: 15-річні двійнята та однорічний Іванко. Родина просить про допомогу, адже грошей на відбудову житла у них нема.

Іванна пригадує страшну ніч, коли блискавка влучила в її будинок. У той час в хаті була сім'я з семи чоловік. Найменшому - трохи більше року.

Прямо на моїх очах в хату влетіла блискавка. Вона влучила в дах, і через дах пробила всі стіни і зупинилася в кімнаті за два метра від ліжка моєї дитини.

Разом з чоловіком кинулися рятувати сина Іванка. Тоді, хапали необхідне - документи. Деякі речі викидали через вікно. Хата сипалася просто на очах. Викликали пожежників. Вони їхали довго, розповідає Іванна.

"Приїхала маленька і стара. Там було всього 2 тонни води. Її вистачило лише на 5-7 хвилин" СТИК "Потім ми телефонували, щоб нам прислали ще автомобілі. Автомобіль їхав з Мізоча 45 хвилин. І ми весь цей час чекали і дивилися, як горить наша хата. Тому що перша машина поїхала по воду і їх не було теж півгодини.

Згоріли меблі, техніка, речі і службова форма патрульного Максима Загороднього.

Сусіди після пожежі почали зносити речі, які ми встигли викинути з вікон. Вони їх брати і прали вдома. То вони почали мені зносити. Дивлюся - штани. О, то це від форми моєї.

Від кімнат залишились уламки. Та найбільше жінка шкодує не за грошима.

Сімох погорільців, а це: подружжя Загородніх, їхнього сина, тещу, тестя та ще двох неповнолітніх дівчаток прихистили сусіди.

Так як вони наші сусіди, і навіть, якби вони були ніхто. Якщо в мене є де прийняти, - розповідає сусід Володимир Мулярчук.

Минуло трохи більше тижня відколи блискавка зруйнувала будинок. Зараз усі небайдуже допомагають погорільцям відновити будинок.

У нас на цьому поселенні навіть маленькі діти після школи приходять і кажуть, що нам допомогти. Навіть того цвяха чи доску. Бачте, як кожна людина перейнялася цим і намагається допомогти.

Чоловік додає, потрібен рік, щоб відновити будинок. А це шалені кошти, яких у родини немає. Допомогти погорілцям зі Здолбунова повернутися у свою домівку можуть усі небайдужі. Кожна копійка на вагу золота.

Загородня Іванна Віталіївна (погорілиця)
4149497100375056

Приходько Ніна Михайлівна (сусідка, у яких проживає родина)
5168757311790424

Читайте також: мама благає усіх небайдужих допомогти врятувати життя дитині

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber