Майже 14 тисяч немовлят. Саме стільки діток з'явилося на світ на Рівненщині у 2018 році. Наша область, вважається лідером по приросту населення. Також чимало діток народжується передчасно. Як виходжують немовлят та чимають усі належні умови мами дивіться далі у сюжеті.

Цілковитий спокій та щоденна турбота. Це відділення постінтенсивного догляду та виходжування недоношених новонароджених. Тут для нетерплячок створені всі умови для їхнього розвитку. Усі дітки перебувають у спеціальних кювезах. Зараз лікарі виходжують немовля навіть вагою 700 грамів.

Коли життєві функціїї дитинки стабілізуються її переводять на другий етап реабілітації.

Після чого дитинку переводять у палату, де вона знаходиться із мамою. У пані Ольги - це друга дитина. Дівчинка на світ народилася передчасно на 35 неділі з ростом 38 сантиметрів і вагою 1 кілограм 650 грам. Адже в утробі матері дівчинка не розвивалася. В реанімаційному відділенні дівчинка перебувала 8 днів, де за нею доглядали медсестри. Назвали маленьку - Софійка, зараз вона уже майже 2 кілограми і самостійно їсть.

Читайте також: Яка доля Макарчика, якого рівнянка покинула на наступний день після пологів? (ВІДЕО) 

Народжують у перинатальному центрі жінки з області. Це пані Анна. Народила вона 26 лютого за допомогою кесарського розтину. За синочком доглядати їй допомагає сестра.

В середньому на місяць у перинатальному центрі народжують близько 250-300 жінок. До 2017 року Рівне нська область мала найвищі показники народжуваності в Україні.

Найвища народжуваність спостерігається у Рокитнівському, ВОлодимирецькому, Сареннському та Березнівському регіонах. Найнижча в Острозькому,Млинівському, Гощанському та Корецькому районах.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber