Світ кожної людини наповнений різними емоціями, почуттями, подіями. Також, не менш важливим є те, з ким людина спілкується. Нам властиво дбати про себе, і однією з ознак цієї турботи є вибіркове ставлення до людей, які фігурують в нашому житті.

Як така вибірковість впливає на хід подій в житті кожної людини? Як формувати своє коло спілкування, щоб бути успішною і щасливою людиною?

Люди навколо нас

Людина без соціального спілкування не може нормально жити і розвиватися. Тому нам потрібне спілкування з іншими людьми. Протягом усього життя ми починаємо наповнювати його різними особистостями, які так чи інакше визначають нашу долю.

Одні люди несуть тільки позитивний вплив. Вони роблять наше життя кращим, наповнюючи його корисними знаннями і яскравими емоціями. Деякі особистості, несуть протилежний вплив. Вони можуть енергетично пригнічувати, тим самим роблячи світ близьких людей тьмяним і безрадісним.

Турбота про себе

Кожна людина повинна розуміти, що краще віддавати перевагу якості, а не кількості. Не варто гнатися за тим, щоб мати багато друзів і знайомих. Піклуючись про благополуччя свого життя, потрібно вибірково підходити до цього питання.

Психологи радять час від часу проводити аналіз того, з ким ми спілкуємося. Наприклад, можна намалювати на листку паперу дві колонки. У першій потрібно написати усіх людей, які вас надихають, в другій - всіх, хто вас пригнічує. Повірте, у другій колонці будуть присутні імена тих, хто так чи інакше несе негативний вплив на ваше життя. Це не означає, що потрібно повністю викреслити цих особистостей з життя. Просто постарайтеся мінімізувати своє спілкування з ними.

Рецепт яблучних кексів з карамеллю: просто, швидко та смачно

Потрібно намагатися більше уваги приділяти тим, хто вас любить, наповнює ваше життя енергією і позитивом.

Головний прояв турботи про себе - це наповнити свій світ добрими і позитивними людьми, які будуть змінювати ваше життя на краще. Турбота про себе - це мінімальне спілкування з тими, хто засмічує простір навколо, і тягне з вас енергію і сили.

Спробуйте бути більш виборчими в придбанні нових знайомств, і спілкуванні з нинішнім оточенням. Ваше життя зможе змінитися в кращу сторону.