31 травня у Рівному розпочалась виставка експозицій проектів та об'ємних макетів пам'ятника Степану Бандері.

Загалом участь у конкурсі взяли різнопланових 7 проектів. Всі вони подавались анонімно.

Переможця повинно обрати спеціально створене журі, до складу якого війшли митці, архітектори, історики, художники, депутати міської ради.

Для відзначення кращих проектів встановлено премії переможцям розміром двадцять, п'ятнадцять та десять тисяч гривень за перше, друге і третє місця відповідно.

Про подані на конкурс проекти рівняни відкликаються невтішно. Кажуть, що всі просякнуті радянським минулим та схожі на "типовий" пам'ятник Леніну.

Але, серед них вирізнявся один проект, який оформлений в сучасному стилі. Замість типового постаменту - тут пам'ятник з цілою історією.

"На кожному менгірі вибито цитату, або факт з життя Бандери. Менгіри формують ніби колонаду-коридор. Обрамлюють простір, роблять його частково камерним, але не розривають зв’язок з навколишнім середовищем." , - розповів автор про свій проект.

Проте, незадовго до оголошення результатів, співавтор проекту Дмитро Котляров, на своїй сторінці у фейсбук повідомив про те, що їх проект - дискваліфікували.

Користувачі обурені таким рішенням. В коментарях пишуть, що цей проект на фоні інших виглядав більш виграшно для міста.

Проте, глова Спілки дизайнерів Рівного в коментарях зазначив, що цей проект подали пізніше дедлайну й таким чином він був не "дискваліфікований", а просто не прийнятий. Крім того, він виставлявся тільки для огляду, на ньому мала стояти табличка "поза конкурсом".

Але, у офіційному повідомленні прес-служби зазначалось про сім проектів, які беруть участь у конкурсному відборі.

Таким чином, тепер у конкурсному відборі беруть участь 6 проектів. До 13 листопада, переглянути ескізи пам'ятників можна у виставковій залі Спілки художників Рівне нщини на вулиці 16 Липня.

Засідання конкурсної комісії відбудеться 19 листопада, тоді ж і будуть оприлюднені підсумки конкурсу.



pic



pic



pic



pic



pic



pic