Ми не можемо жити без стресу. Це невід'ємна частина нашого життя. Від депресій і стресу страждають також і успішні, багаті і знамениті люди. Хоча нам здається, чому їм переживати? Кожен з них виробив свій метод боротьби зі стресом. Про них ми вам і розповімо.

Психологи кажуть, що однією з найважливіших навичок для сучасної людини можна вважати вміння виходити зі стресової ситуації. Кількість переживань з кожним днем ​​зростає і важливо знати як грамотно знизити напругу.

Допомога іншим

Благодійність дає людині відчуття важливості в цьому світі. Допомагаючи іншим, ми відчуваємо приплив радості і щастя. Таким способом боротьби зі стресом користується Річард Бренсон, глава корпорації Virgin. Допомагати можна дітям, літнім людям, бездомним тваринам.

Плануйте роботу

Один з сильних чинників стресу - хаос в справах. Щоб знизити його вплив на ваше життя, навчіться планувати роботу до дрібниць. Зручний і послідовний розклад істотно полегшить ваше життя. Таким способом боротьби зі стресом користується один із засновників Twitter - Джек Дорсі.

Любіть свою роботу

На роботі ми проводимо більшу частину часу і, якщо її люто ненавидимо, можемо відчувати колосальну напругу. Насолода своєю роботою допоможе стати спокійніше і щасливіше. Даній пораді слідує Сергій Брину, співзасновник Google: «Я - щасливий, тому що насолоджуюся тим, що роблю. І це насправді головне моє багатство».

Не закривати очі на проблеми

На початковому етапі проблему легше проконтролювати і вирішити. Закриваючи очі, ви не тільки її не вирішуєте, ви відчуваєте величезне напруження - вона ж нікуди не дівається. Вирішувати проблеми потрібно в міру їх надходження. Такого принципу дотримується Джефф Безос, засновник і глава компанії Amazon: «Як тільки я знаходжу проблему, я роблю перший дзвінок або відправляю повідомлення по електронній пошті, щоб почати змінювати ситуацію. Навіть якщо проблема не вирішена, той факт, що я взяв її під контроль, різко знижує викликаний нею стрес».

Проводьте з сім'єю більше часу

Робота не замінить теплі обійми і дзвінкий сміх рідних. Проводьте з сім'єю якомога більше часу. Цієї поради дотримується Сьюзен Войжітскі - генеральний директор YouTube і мама п'яти дітей. Це вона придумала замінювати слово Google в святкові дні анімацією і картинками.

Перемикайтеся між справами

Знайдіть свої методи, які допоможуть переключитися і відпочити між справами. Перемикання дозволяє не перевантажувати свій мозок. А найкращий відпочинок - зміна діяльності. Таким методом користується Білл Гейтс. Щоб «перезавантажити» мозок він миє посуд вечорами, читає книги і грає в бридж.

ТОП-5 фільмів для затишного осіннього вечора

Виділіть один день в тиждень для справжнього вихідного

Байдикування теж може бути корисно. Воно дозволяє нам відновити життєві ресурси. Тому у вас повинен бути один справжній вихідний, коли ви займаєтеся тим, що приносить вам задоволення. Так відпочиває відома телеведуча Опра Уїнфрі. Кожну неділю вона проводить день за улюбленими заняттями, не вирішуючи жодної побутової проблеми.

Медитуйте

Доведено, що медитація позитивно впливає на мозок, змушує його активніше мислити, розслабляє його і позбавляє від стресу. А дихальні практики при цьому насичують мозок киснем. Саме таким способом розслаблявся Стів Джобс.

Прибирайте

Фізичні навантаження сприятливо впливають на зниження рівня стресу. Але спортивний зал у нас не завжди під рукою. А віник і швабра знайдуться завжди. Хочете заспокоїтися - приберіть в квартирі, на дачі або наведіть лад на робочому столі. Подейкують таким методом релаксу користується сама королева Великобританії. Коли вона перебуває в поганому настрої, то бере сапку і йде в сад. Просапавши грядки, вона повертається до палацу спокійною.