Люди вірять в різні прикмети. Ось і про срібні вироби, які швидко темніють, якщо ви носите їх на тілі, побутують думки, що це ознака псування, пристріту, вінця безшлюбності.А насправді все пояснюється простіше - вам потрібно просто звернутися до лікаря.

Якщо хтось може чистити свої кільця або ланцюжки з срібла раз в декілька місяців, то у інших людей вони можуть потемніти після декількох днів і навіть годин носіння на тілі. Не поспішайте думати, що цих людей наврочили.

Ось з яких причин може потемніти срібло:

Сильний стрес. При стресі наші потові залози працюють інтенсивніше, шкіра стає більш вологою, тому браслети і, особливо, ланцюжки, можуть темніти дуже швидко.

Прийом ліків. Якщо ви користуєтеся лікарськими засобами, в яких міститься сірка, ваше срібло буде темніти при носінні швидше.

Наприклад, мазі з вмістом сірки застосовуються при різних захворюваннях шкіри: вугрової висипки, екземі, псоріазі. Також препарати сірки застосовують для боротьби з гельмінтами, як проносний і навіть при поліартритах.

pic

Гормональні порушення. Проблеми з залозами, щитовидною залозою, з підшлунковою залозою також призводять до зміни вологості і кислотно-лужної рівноваги нашої шкіри, що відіб'ється і на ювелірних виробах, що мають з нею контакт.

Зміна клімату, заняття спортом. Як ви вже зрозуміли, зайва вологість "допомагає" сріблу окислюватися швидше, тому поїздка на море або похід в спортзал негативно вплинуть на блиск ваших срібних прикрас.