Цьогоріч в області вже закуплено 23 шкільних автобуси за обласною програмою щодо забезпечення освітніх закладів.

До кінця року заплановано ще 6, а саме: 2 у Здолбунівський район, зокрема в Будеразький та Ступнівський освітні заклади; 1 в Устянську школу, що на Кореччині; 1 у с. Цепцевичі Сарненського району; 1 у Деражненську ОТГ; 1 у Михалківську школу, що на Острожчині.

Варто зазначити, що тільки з обласного бюджету на придбання транспортих засобів було виділено понад 28 мільйонів, а це 70% вартості, решту 30% − додали на місцях. «Шкільними автобусами будуть забезпечені ті громади, які підтримують реформи. Ті, хто провів оптимізацію закладів освіти, або планують її здійснити найближчим часом. Окрім того, шкільні автобуси отримають громади, в яких свого часу такий транспорт був вилучений для потреб АТО», – зазначив очільник освіти області Григорій Таргонський.

Довідково: вже придбали автомобілі на Березнівщині, Гощанщині, Острожчині, Сарненщині, Дубенщині, Кореччині, Костопільщині та Рівне нському районі. Також закупівлю здійснили у Млинівській, Бугринській, Смизькій, Боремельській, Бабинській, Острожецькій, Бокіймівській, Немовицькій, Малолюбашанській ОТГ.

За кошти місцевого бюджету придбано 1 шкільний автобус Пісківською сільською радою.

Повідомляє прес-служба управління освіти і науки Рівне нської ОДА.