Бажаєте створити оригінальну обробку стін в спальні або вітальні? Останнім часом все частіше дизайнери використовують рідкі шпалери, за допомогою яких можна реалізувати різні дизайнерські ідеї. Тепер не обов'язково купувати звичайні шпалери з уже готовим рельєфним малюнком, адже можна самостійно зробити обробку стін.

Перед тим як приступити до нанесення рідких шпалер, потрібно висипати суміш в ємність і залити холодною водою. Дуже важливо добре вимішати матеріал, щоб він був однорідним і пластичним. В одну ємність найкраще висипати один або два пакети суміші, інакше її буде важко вимішувати.

Після цього маса знову викладається в поліетиленові пакети і її залишають на 12 годин для повного розбухання волокон і зв'язування з клеєм. Суміш не повинна бути занадто густою або рідкою, щоб було легко наносити на стіну. Склад, приготований з готової суміші, може зберігатися до 14 днів, тому не переживайте, якщо замісили дуже багато.

Тепер можна приступити безпосередньо до обробки стін рідкими шпалерами. Попередньо стіна очищається від старого покриття (шпалери, фарба тощо). Перевага нанесення рідкої суміші в тому, що з її допомогою можна вирівняти невеликі дефекти стіни або стелі.

Прості правила, як не зіпсувати інтер'єр яскравим кольором

Якщо ви виконуєте капітальну обробку і очищаєте стіни до бетону, то їх необхідно заґрунтувати, а потім нанести шпаклівку для вирівнювання поверхні. Після того як шпаклівка висохне, потрібно буде знову заґрунтувати поверхню стіни або стелі.

Спосіб нанесення рідких шпалер своїми руками досить простий, тому під силу він і новачкові. Домогтися тонкого шару обробки можна за допомогою металевого шпателя. Бажано, щоб шар обробки вийшов не більше 3 мм. За технологією після нанесення суміші обробку загладжують спеціальною кельмою, що розгладжує шар.

Залежно від очікуваного ефекту, змінюється технологія нанесення обробки. Спробуйте наносити суміш рідких шпалер круговими, вертикальними або горизонтальними рухами. Якщо плануєте зробити малюнок рідкими шпалерами, тоді попередньо накресліть його на стіні за шаблоном олівцем, а потім заповніть акуратно сумішшю відповідного кольору. Після цього рекомендуємо приступити до нанесення шпалер основного фону.

За допомогою рідких шпалер можна зробити красиві візерунки, які підкреслять індивідуальність вашого інтер'єру. Нанесення рідких шпалер своїми руками - спосіб заощадити на ремонті і реалізувати будь-які творчі ідеї.