Практично завжди, коли мова йде про матеріал для обробки ванної кімнати, перевагу віддають плитці. Але мало хто знає, як її правильно вибрати і укласти. Адже в кожній справі є свої тонкощі і нюанси, і вибір плитки для ванної кімнати - не виняток.

Коли ви купуєте плитку для ванної, варто звернути увагу на:

- Клас міцності

- ступінь поглинання

- Розмір плитки

- форма плитки

- колір

- рельєф

pic

Клас міцності

Існує 5 класів зносостійкості:

5 клас - надвисокі навантаження (підходить для великих виробничих приміщень)

3, 4 класи - плитка на підлогу

1, 2 класи - плитка на стіни

pic Ступінь поглинання

При виборі плитки для такого приміщення як ванна обов'язково врахуйте стійкість до вологи. На упаковці це показано за допомогою римської цифри (від I до IV) - це клас вологопоглинання і букви a або b - це спосіб виробництва даного кахлю.

Для ванних рекомендується купувати плитку як «a» так і «b», але не більше другого класу (тільки I і II). Класи вище не сумісні з високою вологістю.

pic Розмір плитки

На сьогоднішній день в світі плитки можна знайти кахель найрізноманітніших розмірів. Тут вже вибирайте на свій смак.

Форма плитки

Найпоширеніша плитка - прямокутна. Але за останньою модою все популярнішою стає квадратна плитка. Крім цього можна знайти плитку цікавих багатокутних форм, але вони дорогі, і ви страшенно намучитеся з їх укладанням.

Тут хотілося б зауважити, що якщо ви купили прямокутну плитку, то це можна використовувати для візуального розширення приміщення або підняття стель. Так поклавши плитку горизонтально, ви розширите стіни, а вертикально - подовжите вгору.

pic Колір

Сьогодні можна знайти плитку всіх кольорів веселки, глянцева, матова, з малюнком, об'ємним малюнком. Знову ж зауважимо, що світлі тони візуально збільшують приміщення. Все залежить від вас і обраного стилю оформлення ванної кімнати.

Рельєф

Рельєф на плитці корисний, якщо це плитка для підлоги. Так як на звичайній гладкій плитці досить легко послизнутися, а рельєф запобігатиме цій неприємності.

На стінах рельєфну плитку теж можна використовувати, але тут ніякої користі вона не несе. Так швидше навіть гірше, на ній буде збиратися бруд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як платити за комунальні послуги в два рази менше?

Як вибрати хороший фільтр для води? [Поради рівнянам]