Сьогодні все більшої популярності набуває вживання колагену.Це не дивно, адже колаген присутній практично у всіх сполучних тканинах нашого організму, в усіх органах і судинах. Його недолік відразу позначається не тільки на нашому зовнішньому вигляді, але і, в першу чергу, внутрішньому стані всього тіла. Колаген буває різний, як по вигляду, так і по сировині, з якого він видобувається.

Зазвичай виділяють три види колагену з виробництва:

Перший вид колагену морський є найефективнішим і легко засвоюваним людським організмом. Його молекули дуже схожі на молекули людського колагену. Способи отримання риб'ячого колагену настільки інноваційні та просунуті, що вдається розділяти молекулу цього білка на пептиди, тобто ще більш дрібні складові. Пептид колагену швидко поглинається і спрямовується саме в ті місця організму, де його сильно не вистачає. Від цього, при прийомі пептиду риб'ячого колагену у різних людей спостерігається різний ефект. У одних, як правило, в похилому віці, організм направляє весь отриманий колаген в суглоби і хрящі для їх зміцнення, але при цьому його дія не помітно на шкірі. У більш молодих людей, колаген може розподілятися як у суглоби, так і інші органи для відновлення сполучних тканин. Крім того, він направляється в тканини шкірного покриву, волосся і нігті. Буває, що людина приймає колаген для того, щоб його шкіра прийняла свіжіший і молодий вид. Але організм використовує надходить колаген для зміцнення волосся.

pic

Другий вид колагену - тваринний. Його молекули не так схожі на молекули людського колагену. Відповідно, організму доводиться витрачати енергію на його перетворення для більш зручного поглинання. Відсоток засвоєння тваринного колагену набагато нижче, ніж морського. Лідерами у виробництві тваринного колагену є країни Європи. Але останнім часом, вони змушені скорочувати його виробництво через часті епідемій і хвороб великої рогатої худоби. Через такий колаген хвороба може передатися людям. Відповідно, європейці нарощують випуск риб'ячого колагену, і за деякими показниками вже наздоганяють Країни Азії і Японію. Потрібно відзначити, що тваринний колаген дешевше, ніж морський, так як його виробництво не так складно. Але ефект від нього менше.

pic

Третій вид з виробництва - це рослинний колаген. Часто його називають желатином. Насправді, він практично не засвоюється організмом. У всякому разі, його молекули не беруть участь у відновленні і живленні клітин шкіри, суглобів, волосся і нігтів. Це самий низькоефективних вид колагену в області догляду за тілом. Багато фахівців стверджують, що в рослинах взагалі не міститься колагену і не рекомендують купувати так званий "рослинний колаген". Крім виробництва, колаген різниться з вигляду випуску.

pic

Це: Рідкий - питний колаген, пептид колагену, в основному виробляється з шкіри і луски риб. Він продається як в чистому вигляді, так і з додаванням вітамінів та інших корисних інгредієнтів. Рідкий вид колагену дуже легко поглинається організмом. Він продається як в спеціальних упаковках з дозатором, так і в скляних пляшках. Чистий рідкий морський колаген зазвичай не має запаху і смаку. Колаген з добавками, він як раз і продається в пляшках, має приємний фруктовий смак. Завдяки своїм властивостям, рідкий колаген найкраще підходить для шкіри і суглобів, він добре проникає в усі органи тіла, відновлює структуру суглобів, пружність і якість шкіри. Його вплив поширюється на весь організм, на всі з'єднання і зв'язки, в яких бере участь колаген.

pic

Колаген в порошку теж досить ефективний, за умови, що це пептид риб'ячого колагену, а не тваринний білок. Він, звичайно, відрізняється від рідкого колагену рівнем поглинання, але тим, не менш позитивно впливає на організм, зокрема, на шкіру, суглоби, волосся і нігті. Перед прийомом, його обов'язково потрібно змішувати з водою, соком або іншими напоями. Чим він краще розчиниться, тим краще засвоїться. У сухому вигляді його споживати не можна. Іноді додається в супи, каші, йогурт. Як правило, для очевидного результату, порошковий колаген потрібно приймати довше, ніж рідкий. І він дешевше рідкого колагену.

pic

Колаген в таблетках і капсулах. По суті це той же самий порошковий колаген, але в пресованому, стислому вигляді. Для того, щоб він засвоївся, необхідно приймати багато рідини протягом дня. Він, так само як і порошок має ефект на шкіру і тканини організму, але в дещо меншому ступеню. Іншими словами, його потрібно приймати довше ніж порошковий колаген для досягнення одного і того ж результату.

pic

Колаген рекомендується: Після 25 років; Суха і зморщена шкіра; Тьмяна обвисла шкіра; Пігментні плями; Постійна сонливість; Погана пам'ять; Болі в суглобах.

Ознаки нестачі колагену в організмі: Сухе волосся; Шкіра стає пористою; Нігті стають ламкими і тьмяними; Поява глибоких носогубних складок; Складки на шиї стають глибокими і більш помітними.