Учора, 28 липня, до Рівного завітали 4 мандрівника проекту (*Ukraїner*). Серед них був і автор проекту (*Богдан Логвиненко*). Чоловік відвідав понад п’ятдесят країн світу. Є автором трьох книжок, одна з яких стала всеукраїнським бестселером.

Ukraїner - це медіа-проект, який розповідає пізнавальні історії про найвіддаленіші куточки, людей та мистецтво.

"Тривалий час я подорожував світом. В мене запитували звідки ти, коли я казав що з України, то іноземці про неї нічого не знали, окрім якихось катастроф чи політичних мемів. Внутрішній туризм в Україні розвинений слабо. Доволі багато українців взагалі ніколи не покидали межі своєї області. Ті ж із нас, хто багато подорожує Україною, можуть помітити, як мало ми знаємо про сусідні регіони і про свою країну в цілому. Тому і вирішили створити проект Ukraїner", - розповів мандрівник, автор проекту Богдан Логвиненко.

Проект Ukraїner стартував в 2016 році і триватиме до кінця 2018 року. За цей час мандрівники відвідали майже усю Україну, адже ділять вони її не по областях, а по етнічних назвах. Були вони вже у 14 з 16 регіонах. Кажуть, залишились лише Волинь і Галичина.



pic



pic



pic

Мандрівники створюють відео у декількох форматах: - це історії (інтерв'ю)

Відео влог

Короткий огляд місця

Відео 360

Та відео-презинтація місця

"Найцікавіша історія - це коли ми 80-ти річного сільського художника з Панасівки (Полтавщина) в Грецію звозили. Для цієї подорожі нам потрібно було 40 тисяч гривень, я опублікував пост-допомогу у Facebook і буквально за 3 години мені скинули на карту цю суму. Впродовж дня на моїй карті було більше 100 тисяч гривень. За ці кошти ми виробили закордонний паспорт дідусю, а також оновили внутрішній, бо він був прострочений на 20 років. Ми його водили про різних художніх галереях Греції та навіть були в колізеї. Чоловік радів усьому -немов немовля, яке отримало цукерку. Він постійно думав, що виграв золотий квиток у якійсь лотереї", - ділиться Богдан Логвиненко.

Про дідуся детальніше читайте тут, а про його подорож тут.



pic



pic

Мандрівники розповідають, найближчим часом хочуть створити документальні фільми: про дідуся Валерія з Панасівки, який Грецію відвідав, а також про плем'я ромів в Україні.