Затіяли ремонт в квартирі, дійшли до оздоблювання стін і виявили, що вони мають певні нерівності? Це не страшно, адже дану проблему можна усунути самостійно.

Щоб вирівняти стіни в квартирі прийнято використовувати такі матеріали:

- сухі оздоблювальні суміші (шпаклівка, штукатурка та ін.);

- пластикові, дерев'яні, металеві панелі.

Якщо передбачається вирівнювання мокрими матеріалами, тоді необхідно мати спеціальні інструменти:

- 2-3 шпателя різних розмірів і з гумовими ручками;

- таз місткістю 20 л;

- валик і кілька пензликів для грунтування стін;

- наждачний папір або будь-який інший матеріал для обробки поверхні.

Також, варто підготувати комплект спецодягу, оскільки вирівнювання стін - брудна робота.

Зупинимося докладніше на обробці поверхні мокрими сумішами, оскільки саме цей метод і є найпоширенішим.

Щоб виконати вирівнювання стін мокрими сумішами досить мінімальних практичних навичок застосування шпателя, а також виведення маяків. Відповідні суміші суміші для вирівнювання стін можна придбати в спеціалізованих будівельних магазинах, там же можна вивчити і інструкції по підготовці розчинів.

В першу чергу слід позбутися залишків старих покриттів, будь то фарба, побілка або шпалери. При необхідності слід позбутися і від кволих ділянок зі старою штукатуркою. На практиці особливих труднощів не становить видалити матеріал до цегляної кладки або бетонної основи.

Роботи починають з вимірювання перепадів стін (для цього краще скористатися будівельним рівнем). Вертикальність легко визначити, використовуючи простий схил. Якщо загальне значення перепадів не перевищує 3 см, можна приступати до роботи.

Найкраще працювати з 2-ма шпателями. Один з них необхідно використовувати для дозування розчину, що наноситься (його розміри часто більші), а ось другий - робочий. З його допомогою консистенція розчину наноситься на поверхню стіни невеликими шарами. Використовуючи шпатель дуже важливо витримувати кут в 45 градусів відносно поверхні, це забезпечить рівномірний розподіл суміші.

Для того, щоб набити руку можна провести обробку невеликої ділянки стіни і лише після цього приступати до решти зон.

Поверхню необхідно шпаклювати в 3 шари, при цьому товщина кожного наступного не повинна перевищувати 2 мм. Дуже важливо щоб температурний режим був не нижче 10 градусів. Після висихання поверхню необхідно прогрунтувати.

ДІЗНАЙТЕСЯ ТАКОЖ:

Чому здувається ламінат і як цього уникнути

Сучасний інтер'єр для двох: секрети і компроміси