Якщо ви коли-небудь готували або готуєтесь до весілля зараз, то напевне знаєте, зі скількома великими і не дуже справами пов’язаний цей відповідальний процес. Ми не помилимось, якщо скажемо, що пошук відповідального конферансьє займає серед цих справ одне з найперших місць, адже саме ця людина створить гарну атмосферу, допоможе гостям почуватись у своїй тарілці, направить святкування у потрібне русло і навіть залагодить проблеми.

Отже основною функцією конферансьє, є створення святкового настрою на весіллі. В ідеалі гості, особливо якщо їх небагато, мають бути однією теплою компанією, проте не варто насильно знайомити тих, хто цього явно не бажає. Крім того, саме цей весільний спеціаліст повинен зустріти щойно створену родину біля входу до бенкетної зали, кафе чи ресторану. Ще одна відповідальна справа, яка лежить на плечах саме конферансьє – розпочати святковий бенкет. Вже на початку ведучий має задати застіллю правильний тон та вектор: зробити необхідні оголошення, дати слово тим гостям, які цього хочуть, а також давати доречні коментарі.



pic

Коли мова йде про таймінг весільної урочистості, часто виникає суперечка, хто ж повинен за нього відповідати – конферансьє чи координатор. Якщо на своєму святі ви вирішили не користуватись послугами розпорядника, за таймінг події повинен відповідати ведучий. Якщо ж на весіллі буде координатор, доручіть слідкування за часом саме цьому фахівцеві, а вже він в свою чергу підказуватиме конферансьє, коли варто запросити гостей за святковий стіл або оголосити весільну дискотеку. Який варіант ви не обрали б для свого весілля, узгодити всі його тонкощі з підрядником варто заздалегідь. Досвідчений спеціаліст зазвичай знає, як грамотно розподілити час, відведений на подію, аби встиглося все.



pic

До речі, про тости. На першій зустрічі попросіть обраного вами ведучого надавати слово лише тим гостям, які готові до нього і хочуть цього! Якщо ж той чи інший запрошений явно не бажає виголошувати весільну промову, не варто змушувати його, тим самим ставлячи людину у незручне становище. Вмілий конферансьє знає, що між тостами мають бути паузи, адже саме це дозволяє хоча б мінімально контролювати ступінь сп’яніння гостей.

Ведучи мову про обов’язки ведучого, варто згадати і про музичний супровід. Як і у випадку з таймінгом святкового дня, якщо ви не користуєтесь послугами координатора, слідкування за правильним порядком музичних композицій, лягає на плечі конферансьє. Крім того, досвідчений весільний ведучий знає, як впоратись з форс-мажорами та іншими не надто приємними ситуаціями, які виникають на урочистостях.