Якщо ви плануєте весілля і наразі визначилися лише з датою, або ж якщо не знаєте, з чого почати підготовку до весілля, то обов’язково прочитайте цю статтю! В процесі виникає безліч питань, з якими, насправді, важко впоратися. І карще себе завчасно абстрагувати від зайвих проблем, знаючи деяку інформацію.

1. «Послуги координатора чи агентства – це просто зайві витрати!»

«Багато людей організували своє весілля самостійно! Це не так вже й складно…» Якщо ви так думаєте, то раніше чи пізніше в процесі підготовки все одно зрозумієте, наскільки не просто спланувати весілля. Це вимагає багато часу, сил, знань і якщо говорити відверто, то будь-яку велику подію якісно може організувати лише професійна команда. Звичайно, що можна зробити все і самому, але рівень організації буде інший, ніж якщо б ви довірили це професійному агентству. Часто, коли потрібно влаштувати дитячий День Народження чи корпоративну вечірку, люди шукають event-агенцію, то чому ж братися за організацію більш масштабного та важливого весільного святкування самому? Весільні організатори знають багато секретів грамотного планування свята і працюють з різним бюджетом, якою б поширеною не була думка про те, що це дуже дорого.

2. «Так, ми точно встигнемо і фотосесію, і викуп, і розписку до обіду! Ми все прорахували!»

В питаннях планування часу (ну і ще бюджету) потрібно оцінювати все реально. Ситуації, коли щось не встигли, десь врізали запланований час, хтось запізнюється, хтось когось чекає, на жаль, є звичними для весілля. Основна причина – в невдалому плануванні та великій кількості церемоній в один день. Не намагайтеся встигнути все, щоб не довелося щось відміняти чи проводити не так, як хотілось. Часто урізають якраз час на фотосесію та відеозйомку, бо хочеться провести зйомку якісно!

Що можна зробити? Багато пар проводять розписку в інший день. Можна також скоротити викуп та час на традиційні обряди, або взагалі їх не проводити. Обирати близькі локації, коли це можливо. Обов’язково враховувати запас часу на дорогу. Уточнювати, скільки часу займе макіяж, зачіска та ін. Найлегше було б скласти таймінг дня з досвідченим організатором, але ви можете зробити це і самостійно, якщо дотримаєтесь порад ваших підрядників та реально рахуватимете час з запасом.

3. «Ми з подругами зробимо декор самі! В інтернеті - море ідей!»

Варто лиш ввести слово «wedding» у Pinterest і можна годинами вибирати з безліч цікавого, чого хотілося б вам. Здається, що так легко зробити схожий декор, що можна зекономити чи просто зробити щось творче своїми руками… Це ті причини, з яких наречені обирають самостійно декорувати весілля. Та варто врахувати, що виготовлення усього весільного декору – дуже часозатратне заняття, більше, ніж здається спочатку. І не факт, що подругам та й вам самим захочеться годинами сидіти, склеюючи весільні запрошення чи вирізаючи квіти для фотозони. Краще замовити послуги декоратора! Хоча б тому, що ви можете не встигнути і залишитись без частини декору, можете розчаруватися в результаті чи не приділити належної уваги чомусь іншому, поки будете зайняті декором. Також питання, хто прикрашатиме і розставлятиме декорації, поки ви будете в іншому місці у весільний день… Якщо ж є велике бажання творити, можна зробити якийсь один чи два елементи самостійно. До того ж, враховуючи витрачений час та вартість матеріалів, замовити готовий декор – може бути навіть вигідніше і не обов’язково дорожче.