Біль при мігрені, як правило, виникає або в потилиці, або в області скронь і поступово охоплює все більшу і більшу частину голови. Спровокувати початок мігрені можуть як алергічні і гормональні, так і нервові і психічні причини.

Якщо «дивитися правді в обличчя», то при перших же симптомах мігрені потрібно звернутися до лікаря, який допоможе встановити справжню причину її виникнення і підкаже, як саме потрібно з нею боротися. Проте всім нам відомо, що люди, в боротьбі з головним болем, найчастіше вдаються до допомоги улюблених народних рецептів. Причому досить часто такі народні засоби дійсно їм допомагають.

Народна медицина пропонує в даний час великий вибір лікарських препаратів рослинного походження для лікування мігрені. Одним з основних лікарських засобів при мігрені є КОФЕЇН. Його застосовують у вигляді міцної кави або чаю 2-3 рази на день.

pic

Зняттю нападу сприяє МАСАЖ ГОЛОВИ, починаючи з чола, і ведучи обома руками до потилиці.

Покласти за вуха і на віски кислу капусту в ганчірку і обв'язати голову рушником.

Якщо напад мігрені почався на грунті мозкового перевтоми - з'їсти оселедець.

pic

Щоб позбутися від постійних мігреней, багатьом допомагає такий засіб: розбити в склянці СВІЖЕ ЯЙЦЕ, залити його доверху киплячим молоком, швидко розмішати і випити. Так робити кілька днів поспіль.

Попереджувальний засіб від всяких головних болей - випивати щодня натщесерце по склянці СИРОВАТКИ.

Конюшина лугова. 1 ст. л. квіток заварюють склянкою окропу, настояти 1 год. Проціджують. Пити по 1/2 склянки 3 рази на день.

СіК СВІЖОї КАРТОПЛІ п'ють по 1/4 склянки 2 рази в день при систематичних головних болях.

Звіробій звичайний. При мігрені і головного болю роблять відвар: 1 ст. л. сухої трави заливають 1 склянкою води і кип'ятять 10 хв на слабкому вогні. Настоюють 30 хв, проціджують. Пити по 1/4 склянки 3 рази на день.

СМОРОДИНА ЧОРНА. Сік смородини знімає навіть сильні головні болі. Пити по 1/4 склянки 3-4 рази на день.

pic

При нападі мігрені хороший ефект роблять ванни з відваром ВАЛЕРІАНИ.

ПОЛИН. Свіжу або розпарену траву прикладають до хворого місця. Для приготування настою 15 г сухої трави заливають склянкою окропу і настоюють 1 год. Проціджують. Приймають протягом години. П'ють дрібними ковтками.

Пам'ятайте, засоби народної медицини не можуть повністю замінити методи класичної медицини!

Будьте здорові!