У ванній кімнаті ми починаємо і закінчуємо свій день, тому при ремонті варто враховувати безліч нюансів. Розповідаємо, які саме.

Помилки, допущені при ремонті ванної кімнати можуть не тільки звести нанівець задоволення поніжитися ввечері в теплій воді із запашною піною, а й завдати істотної шкоди здоров'ю. Розбираємося, як звести ризик до мінімуму.

Розбіжність

Наприклад, розбіжність сантехніки та змішувачів. Одна з найчастіших помилок, яку здійснюють люди - це неправильний підбір раковини і змішувача. Щоб зручно було мити руки, а вода не розбризкувалася в різні боки потрібно вибирати змішувач певного нахилу і з достатньою довжиною носика. Те ж саме стосується і ванни: виліт змішувача повинен бути достатнім, щоб перекривати бортик ванни. В іншому випадку вода буде литися не в саму ванну, а на бортик. Розбіжність може бути також в кольорах сантехніки: ванна може не збігатися з кольором унітазу або раковини.

Нестиковка плитки

Дуже часто плитка на стіні і на підлозі має різний формат. Це загрожує тим, що шов плитки з підлоги не піднімається на стіну, і в результаті виникає асиметрія і порушення ритму кладки. Для того, щоб уникнути подібної проблеми, необхідно додати третій ритм: він відверне увагу і додасть нову геометрію для всіх швів. Це може бути підлоговий плитковий плінтус, класти який потрібно не в шов з плиткою. Якщо він має аналогічний з плиткою розмір, розкладку можна починати від іншої стіни. Також вирішити проблему розбіжності швів можна, змінивши підлогову розкладку плитки ─ замість лінійної розкладки використати діагональну. Це не просто позбавить від проблеми зі швами, але і додасть підлозі цікаву геометрію.

Використання невологостійких світильників

2/3 всіх санвузлів оснащені невологостійкими світильниками. Дуже часто вибираючи освітлення для ванної кімнати люди просто не замислюються над тим, що світло у ванній кімнаті повинне бути спеціальним. А між тим, звичайне світло у вологому приміщенні - дуже небезпечне. При найменшому попаданні води може статися коротке замикання або лампочка може просто вибухнути.

Закупівля сантехніки до отримання чистових розмірів

Ще одна помилка, яку здійснюють дуже часто - це покупка або замовлення сантехніки до вирівнювання стін. Штукатурка може додати до 3 см на кожну стіну, що може привести до того, що дорога, куплена заздалегідь ванна просто не влізе. Ця проблема стосується не тільки ванни, але і душових піддонів: якщо ваш душ планується якраз між трьома стінами, варто бути уважним і закуповувати сантехніку тільки після вирівнювання перегородок. Упускати цей момент не можна: кути у ванній кімнаті повинні бути максимально близькими до прямих, інакше підрізана в кутах плитка буде неправильної форми і зіпсує весь ефект, якого ви хотіли домогтися за допомогою обробки.

Розміщення сантехніки далеко від каналізаційного стояка

І ще одна проблема. Неправильне розміщення сантехніки може привести до того, що вода просто не йтиме. Звичайно, зараз є спеціальні насоси, які нібито дозволяють розмістити сантехніку в будь-якому місці приміщення. Але не варто помилятися: вони дуже шумні і мають властивість виходити з ладу в найбільш невідповідний момент. Найкраще розміщувати сантехніку поруч зі стояком ─ повірте, це позбавить вас від величезної кількості проблем. Дотримуючись цих нескладних правил, можна уникнути багатьох помилок, які зіпсують враження від всього ремонту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

5 довгоквітучих рослин для саду

Як зробити альтанку своїми руками: покрокова інструкція