Що може бути затишніше теплого родинного кола, коли після робочого дня всі вечеряють за одним столом або чаюють у вихідний день, та ще й на свіжому повітрі? Ніщо не створить таку силу-силенну сценаріїв для відпочинку, як садова альтанка, в самій назві якої закладені найрадісніші моменти життя - бесіди - спілкування з родиною і друзями, єднання з природою. Особливо приємним стане проведення часу в місці, побудованому своїми руками.

Спорудження альтанки - цілком доступне завдання для тих, хто вміє трохи майструвати і готовий проявити творчий підхід і фантазію.



pic



pic

Отже, з чого ж почати самостійне будівництво?

Планування.

Будь-яке будівництво завжди починається з вибору матеріалу, розмірів, форми альтанки і створення креслення, за яким вона буде будуватися. Не слід забувати про кошторис на матеріали і витратні матеріали, а також про інструменти для виготовлення альтанки. Заздалегідь закладіть в бюджет декор і забезпечення комфорту і затишку в приміщенні, визначте сезонність, розрахуйте меблі і аксесуари та інше.



pic Вибір місця.

Перше - це вимоги самої споруди: грунти, рівномірність і розмір майданчика, насадження, комунікації і так далі. Друге - ваші особисті вимоги: місце для відпочинку в тіні або на сонці, в саду або на галявині, в тихому або більш провітрюваному місці.



pic

Фундамент.

Залежно від типу альтанки, яку ви хочете встановити або побудувати на ділянці, вам необхідно визначити і тип фундаменту. Основними критеріями вибору фундаменту будуть розмір, загальна вага конструкції, її форма, матеріали виготовлення, а також вимоги до підлоги альтанки.

pic



pic

Підстава і каркас.

Якщо матеріал визначено заздалегідь, на даному етапі у вас не виникне ніяких проблем. Дотримуючись проекту, просто встановіть підставу і загальний каркас на фундамент, добре закріпіть, проведіть попередній огляд перед установкою даху.

pic Каркас під дах і сам дах.

Залежно від виду альтанки підбирається і покрівельний матеріал, від нього залежать складність і міцність каркаса під дах. Каркас - метал або дерево, покрівельний матеріал - шифер, профнастил, полікарбонат, брезент, ондулін, металочерепиця і так далі. Запам'ятайте: дах альтанки своїми руками - процес не найпростіший, особливо якщо ви вибрали шестигранну модель.

pic



pic Закінчивши з основною спорудою, її необхідно привести до ладу, оскільки садові альтанки своїми руками - це не тільки фундамент, каркас і дах, а й облаштування як внутрішньої, так і зовнішньої частини.

Постарайтеся зробити альтанку затишною і симпатичною саме для себе. Для цього ви можете використовувати абсолютно різні варіанти: фарбування або покриття лаком, декорування інкрустацією, прикрасити скатертинами і серветками зсередини і красивими рослинами зовні.

Тепер, коли ви точно знаєте, як побудувати альтанку своїми руками і перетворити її практично в житлове приміщення, можна приступати до роботи. А нам залишається побажати вам успіхів і позитивних результатів!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Якою повинна бути підлога на кухні?

Психологія кольору в інтер'єрі або як на вас впливає колір кімнати