На Дубровиччині відбувся урочистий вишкіл роїв районних етапів Всеукраїнського проекту «Джура-Прикордонник».

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

На подвір’ї Берестівського НВК вишикувалися 150 учасників - це представники військово-патріотичних гуртків, клубів та організацій Дубровицького, Зарічненського та Рокитнівського районів та ОТГ.

«Зауважу, що гра «Джура-Прикордонник» у цих краях проводиться вперше, але я впевнений, що вона стане традиційною. Адже відомо, що патріотичне виховання у цих краях було, є і буде. Достатньо згадати те, що повстанський рух зародився саме на Рівне нщині . Саме на цій землі воїни УПА захищали свої кордони та боролися за державність. Прикметним є і те, що більшість молодих людей з цього краю обирають професію прикордонника. Я переконаний, що ті навчання, які сьогодні розпочалися, залишать значний слід у майбутньому, адже ви вже навчаєтесь за програмою Нова українська школа, яка має на меті компетентнісний підхід», - звернувся до учасників начальник управління освіти і науки Рівне нської ОДА Григорій Таргонський.

Впродовж трьох днів дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура-Прикордонник» школярі змагатимуться за першість у різних змаганнях, серед яких: стрільба, конкурс відеороликів «Зроби добре діло», «Рятувальник» та інші.

Також, в межах цього проекту в селі Кураш (урочище «Курашські гори») буде проведений обласний семінар-практикум з керівниками гуртків військово-патріотичного спрямування, які працюють за програмою гуртка «Джура» в Рівне нській області.

Нагадаємо, «Джура-Прикордонник» - військово-патріотична гра, заснована відділом Національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту, спільно з Міносвіти і Держприкордонслужбою, для дітей і молоді з прикордонних районів України. Гра створена на основі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), з додатковими компетенціями корисними при охороні державного кордону України.

Повідомляє прес-служба управління освіти і науки Рівне нської ОДА