Храм під арешт, нові рекорди України, заборони у місцевих супермаркетах, маленький Версаль, поповненя в патрульній поліції та багато інших нових...Які ж саме новини були актуальними з 2 квітня і до цього дня, читайте далі у матеріалі:

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

На Рівне нщині знову виник міжконфесійний конфлікт. 3 квітня 2018 року, на офіційному сайті Рівне нської єпархії УПЦ МП з'явилася інформація про те, що нібито «сторонники Київського патріархату захопили храм в с. Птича». При цьому вказується, що «розкольники за лічені хвилини виштовхали представників громади УПЦ з храму, погрожуючи зброєю», а саму подію називають «ТЕРОРИСТИЧНИМ АКТОМ»!

****

Рівне нські пауерліфтери встановили два нових рекорди України. 30 березня по 01 квітня 2018 року у Дніпрі проходив Чемпіонат України з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

pic

****

Журналістам Першого місцевого перешкоджали знімати сюжет. 2 квітня, під час зйомки в одному із супермаркетів міста, жінка, яка представилася керуючою магазином, намагалася відібрати у журналістки мікрофон.

****

3 квітня у міській раді Рівного представили ескізний проект «Маленького Версалю», який за кошти Європейського союзу постане у центральному парку міста.

pic

****

У них "палають" очі. Колишні фотографи, бійці АТО, юристи та навіть дизайнери поповнили братію патрульної поліції Рівного. 30 молодиків та 7 дівчат склали присягу на службу українському народові.

****

В Україні стартувало офіційне укладання договорів з сімейним лікарем. Кожен пацієнт повинен обрати свого медика, який слідкуватиме за станом його здоров'я впродовж життя. Лікарів обмежили у кількості договорів. Вони не повинні перевищувати 2 тисяч. Що потрібно для того, аби укласти угоду з сімейним лікарем та що буде з тими, хто цього не зробить - знає Інеса Пославська.

****

На Рівне нщині судитимуть 5 працівників медзакладу, які заволоділи коштами хворих пацієнтів під приводом заправки санітарних автомобілів.

pic

****

Батькам спокій, а дітям - додатковий нагляд. У п'яти школах Рівного - за учнями слідкують за допомогою відеокамер. Таку ініціативу проявили батьки. Вони разом з піклувальною радою узгодили це рішення та за власні кошти купили відеотехніку. Де встановленні камери та для чого їх використовують, дізнавалась Інеса Пославська.

****

Вибоїна на вибоїні, латка на латці. Не дорога, а суцільна яма. Саме така більшість автошляхів у нашому місті. Щодня водіям доводиться докладати чимало зусиль аби без пригод доїхати до місця призначення. Адже значна частина доріг ремонту і не бачила. Одна із таких вулиця Орлова. На її ремонт кермувальники чекають вже давно. Та чи будуть там змінювати асфальтопокриття дізнавалися наші журналісти.

****

У Рівному воюють за дерева в прямому сенсі цього слова. У дворі будинків на вулиці Степана Бандери,53-55 представники управлінської компанії "Чистота і порядок" почали обрізати зелені насадження. Працівники пояснили: все робиться на прохання мешканців. В свою чергу активісти побачили в цьому грубі помилки: мовляв, дерева не просто обрізають, а нищать. Що з того вийшло знає наша Анастасія Боднарська.

****

Перед Великоднем Рівне вже традиційно вдяглося у «пасхальне вбрання».

pic

****

Чужими чи все-таки своїми руками рівняни наводитимуть лад у своїх будинках? Адже, згідно із законом вони самостійно мають визначитися, чи створювати їм ОСББ і таким чином самостійно займатися благоустроєм свого житла, або ж обрати собі управлінську компанію. Однак ті, які так і не вирішили до якого берега їм прибитися і надалі залишатимуться на обслуговуванні ЖКП. Наші журналісти дослідили, як у Рівному живеться тим, хто створив ОСББ і тим, які залишили все як було.

****

Рівне нський «Верес», створивши низку стовідсоткових моментів біля воріт «Шахтаря», так і не зміг провести свій перший гол на другому етапі. Натомість пропустив від «гірників» двічі.

pic

****

Великдень - одне із найбільших релігійних, яке має свої традиції, свої звичаї...Як правило кожна родина для себе їх пише сама. Ми вирішили запитати у рівнян про їхні традиції святкування Воскресіння Христового. Як святкують Великдень відомі рівняни? [ОПИТУВАННЯ]

pic

****

Христос Воскрес! Воістину Воскрес! Так нині вітаються усі українці. Ще декілька годин тому нічне місто мало певну атмосферу, дух та велич процесії освячення Великодніх кошиків. У місті панувала велич. Яким же було Рівне уночі, дивіться далі.

pic

****

Перед Марафоном Поліська Січ 2018 відбудеться пригодницький етнофестиваль "Вогняна сова"!

pic