Третій та четвертий енергоблоки Хмельницької атомної електростанції таки добудують. Це вкотре пообіцяв президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський. Нарешті став відомий і рік початку будівництва. Щоправда йому передуватиме чимало підготовчих робіт.

На місці ще не збудованих третього та четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС - нині затишшя. Енергетики розповідають ремонти тут проводять постіно, і недарма. Місяць тому столичні ревізори, дали добро на початок відновлювальних робіт на енергоблоках. Активно їх добудовуватимуть вже у 2011 році.

Не проти, добудови третього та четвертого енергоблоків ХАЕС і міжнародні експерти місії МАГАТЕ. Тиждень тому, вони перевіряли атомну станцію на дотримання норм безпеки. Результат, кажуть атомники, перевершив сподівання.

Першочергово енергетики повинні виконати ще чимало підготовчої роботи. І вже до кінця цього року планують підготувати програму громадських слухань, аби провести їх у 2009 році. Далі за графіком - референдум серед місцевого населення. Саме люди і вирішать бути чи не бути, на Хмельницькій Атомній станції чотирьом енергоблокам.