Ринок первинної нерухомості набирає популярності і стає актуальним для українських сімей. Але купівля квартири в новобудові – справа відповідальна і витратна, тому варто ретельно зважити всі «за» і «проти».

Купувати квартиру в новобудові слід з таких причин:

- вартість. Ціна квадратного метра житла на початкових етапах будівництва будинку в більшості випадків нижче за аналогічний показник у вторинного житлового фонду;

- сучасні технології будівництва. Сучасні комунікації та будматеріали забезпечать тривалий термін експлуатації і зниження комунальних платежів за рахунок підвищення енергоефективності;

- різноманітність планувань. Забудовники пропонують покупцю вибрати проект, який підходить під його запити;

- інвестиції. Вартість квадратного метра квартири в новобудові зростає в міру зведення будинку, тому багато хто цим користується, купуючи нерухомість на ранніх термінах будівництва і продаючи після введення будівлі в експлуатацію;

- програми лояльності. Забудовники постійно влаштовують акції, знижки, пропонують розстрочку, запускають іпотечні програми з банками-партнерами – завдяки цьому житло в новобудові мають змогу купити більша кількість українців.

Отож, на що ж варто звертати увагу при виборі квартири в новобудові:

1. Інфраструктура

Ідеально, коли поблизу новобудови є дитячий садочок, школа, супермаркет, а також для власників автомобілів значну роль грає паркінг. Тому, обираючи житло в новобудові не забувайте і про такі моменти. А ще, великою перевагою є розміщення парку або ж місця відпочинку із зеленими насадженнями. Адже, кожній матусі хочеться прогулятися зі своїм малюком на свіжому повітрі.

2. З чого зводять будинок

Основний матеріал стін, як і технологія його зведення – те, на що варто звернути увагу. Так, як від матеріалу будівництва залежить літнє нагрівання будинку і збереження тепла взимку. Покупцям квартири інколи буває достатньо самого факту, що стіни будинку обклеєні пінопластом. Втім ні його товщина, ні якість часто може не відповідати вимогам і зрештою не давати суттєвої економії тепла. Тож при покупці квартири варто звертати увагу і на такі речі.

3. Сторонній шум

Особливо варто звернуи увагу на даний критерій, якщо новобудова "росте" над магістральними вулицями, де постійний потік машин, частина з яких - вантажні. Тому, якщо купуєте квартиру, аби там жити, а не просто вкласти зайві кошти, - подумайте про шум за вікнами.

4. Освітлення території

Благоустрій території – обов’язкова умова здачі будинку в експлуатацію. Тому, як мінімум, основні ліхтарі ставлять. Тільки коли люди починають там жити, то розуміють, що освітлення не вистачає. А воно – запорука не лише комфортного пересування в темну пору доби і естетичного вигляду території, а й гарантія більшої безпеки.

5. Особливості квартири

Вибір квартири звичайно ж залежить від особистих переваг майбутніх мешканців. До особливостей квартири відноситься:

планування квартири та поверху;

матеріал будівництва;

наявність ремонту;

розміщення по сторонах світу;

поверх;

кількість ліфтів та інше.

І останнє, але не менш важливе - це репутація забудовника. Краще купувати квартиру в надійних та перевірених забудовників, аби зберегти свій час, кошти, сили та зайвий раз не нервувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Найпоширеніші помилки при ремонті - як не треба робити?

З чого будувати будинок? Порівнюємо різні матеріали для будівництва