Не помиляється лише той, хто нічого не робить! Але той, хто не готується до ремонту, помиляється частіше і на великі суми. Аби заощадити ваші час, сили і гроші, ми зібрали перелік найпоширеніших помилок при ремонті.

Чого не потрібно робити при ремонті?

- Відсутність плану робіт. Дуже багатьом людям, які роблять перший самостійний ремонт, здається, що складання чіткого плану не має особливого сенсу. Адже і так все зрозуміло: спочатку демонтуємо все, що нам не потрібно, потім займаємося обробкою стін, підлоги і т.д. Насправді ж тільки при наявності якісно опрацьованого плану можна правильно розподілити час проведення тих чи інших робіт.

- Недооцінка кількості електроприладів і побутової техніки - в результаті не вистачає розеток і знаходяться вони не там, де потрібно.

- Якщо ви купуєте якісний, дорогий матеріал, то не економте на майстрах. Професіонали володіють достатніми знаннями для роботи з ним. А взявшись за роботу самостійно, ви можете все зіпсувати. Вибираючи бригаду, грунтуйтеся на якості виконаних робіт, відгуках і рекомендаціях.

- Не клейте шпалери перед установкою пластикових вікон. В іншому випадку ви ризикуєте залишитися з неохайно обшарпаними стінами. Те ж правило стосується і паркету, ламінату і дверних коробок. Адже підлоги підрізають під двері.

- Не залишайте недоробки. Лінь і брак часу змусять вас забути про них. В результаті — ви будете жити з незавершеним ремонтом.

- Не закривайте намертво труби. Якщо буде поломка, то вам доведеться розбирати всю обшивку.

- Недооцінка кількості електроприладів і побутової техніки - в результаті не вистачає розеток і знаходяться вони не там, де потрібно.

- Категорично заборонено зносити капітальні стіни.

- Якщо ви робите з однокімнатної квартири студію (тобто об'єднуєте кухню і кімнату), поклопочіться про хороший витяг і вентиляцію - інакше весь ваш одяг пахнутиме котлетами.

- Перед нанесенням кожного шару штукатурки стіну забувають погрунтувати. В результаті штукатурка не надійно тримається на стіні і може з часом почати тріскатися і відпадати.

- Коли газову трубу наглухо заштукатурюють. Цього робити не можна категорично, оскільки при появі проблем газівники стіну розламають.

- Кладуть ламінат і паркет на підлогу з поганим стягуванням - у результаті покриття швидко приходить в непридатність. Стягування має бути рівним, не мати ям і горбів.

Враховуйте досвід інших людей для того, щоб не допускати помилок у вашій переробці, зберегти гроші і, звичайно ж, нерви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

За і проти: об'єднання кухнi з вітальнею

Розпис стін в інтер’єрі, ідеї для рівнян [ФОТО]