Про світову економічну кризу говорять і у Рівному, яка за прогнозами зачепить кожного. Щонайменше вона загрожує зниженням заробітної плати, або значним ростом безробіття, впевнені експерти. Як і всюди, місцеві фінансисти ж переконані, кризу провокують самі люди, та політична ситуація в країні. Адже у банківській системі головне — стабільність.

Зупинка будівництва, застій на ринку нерухомості, відтік інвестицій, а відтак зменшення надходжень до міської та обласної скарбниць. Це далеко не всі, проте вже очевидні наслідки фінансової кризи, попереджають експерти. Керівники міста аби уникнути негативних явищ розмірковують над майбутнім планом дій, особливу надію покладають на зовнішні грошові вливання.

На переконання місцевих експертів банки вирішують все. Адже гроші на розвиток бізнесу дають саме вони, а криза змусила фінансові установи переглянути свою кредитну політику.

У банкірів пояснення кризи одне, модне нині слово "Рейдерство", та політика. Мовляв фінансову лихоманку спровокували штучно. Проте після кількох вольових рішень влади ситуацію всеж вдалось стабілізувати.

Щоправда реальні наслідки банківської лихоманки для великого і середнього бізнесу, запевняють експерти, дадуться в знаки за рік - два. Тоді ж їх відчують на собі і пересічні громадяни. Дмитро Леонтіюк, Володимир Захаров Новини Рівного.