Від стереотипів позбавлятися завжди дуже складно, але потрібно. Особливо, коли це стосується їжі.

Міф № 1. Їсти після 18:00 шкідливо для фігури

Ця омана стара як світ. При сучасному темпі життя їсти після 18:00 не тільки можна, а й треба. Багато людей в наш час лягають спати пізніше, ніж це робили наші предки. Голодування може негативно позначитися на здоров'ї. Що дійсно правда, це те, що не варто їсти за 3 години до сну. І вечеря повинна бути легкою.

Міф № 2. Жири шкідливі для організму

Жири є дуже шкідливими для фігури і здоров'я, але це не зовсім так. Без них неможливий правильний обмін речовин. Без жирів в організмі не засвоюються вітаміни, А і Е, практично перестають вироблятися статеві гормони. При нестачі жирів швидко старіє шкіра і страждає печінка. Тому масло, особливо рослинне, потрібно обмежувати, але не відмовлятися від нього зовсім. Найкраще їсти менше продуктів, що містять приховані і не завжди корисні жири: ковбасу, майонез, печиво, торти.

Міф № 3. Перекушувати шкідливо

Перекушування - це необхідність. Кожна людина, яка піклується про здоров'я, повинна періодично поповнювати запаси енергії. Тільки ці прийоми їжі повинні бути збалансованими. Наприклад, можна перекусити горішками або фруктами.

Міф № 4. Всі органічні продукти корисні

Продукти, які мають на упаковках напис «органіка» (тобто виготовлені без використання ГМО, пестицидів, різних харчових добавок), часто нічим не відрізняються від своїх звичайних аналогів. Ну якщо тільки тим, що коштують дорожче.

Міф № 5. Не варто вживати вуглеводи

Вуглеводи бувають прості і складні. Перші дійсно варто зменшити в своєму раціоні. Вони містяться в цукрі, кондитерських виробах, шоколаді, меді, варенні, солодких фруктах і напоях, білому хлібі і картоплі. Другі ж потрібно обов'язково вживати тим, хто намагається правильно харчуватися. А саме, варто частіше їсти крупи, бобові, ягоди, овочі, зелень.

Джерело