Рівненське Полісся за кілька років стане туристичною Меккою. Переконує місцева влада. Вже й маршрути для відпочивальників затвердили. Поки шукають грошей на втілення ідей. І хизуються журналістам мальовничою природою.

Аби побачити всі принади Рівне нського Полісся, варто сісти на "Поліський трамвайчик". Унікальна вузькоколійка найдовша в Європі, побудована понад сотню років тому. Кукушка називають її місцеві. Олена Сидорчик вже близько двадцяти років працює провідницею потягу. Каже, знає усіх пасажирів на ім'я, дорослі їздять здебільшого на роботу, а учні до школи. У базарний день пасажирів більшає, і до потяга чіпляють додаткові вагони. "Мчить" потяг зі швидкістю лише 40 кілометрів на годину. У вагончиках дерев'яні лавки, маленькі тамбури та саморобні пічки. Подивитися на таку поліську екзотику приїздять навіть іноземці.

Однак через постійний брак коштів ремонтувати трамвайчик доводиться його працівникам власноруч. Надія лише на туристів. Якщо ті цікавитимуться рівненською вузькоколійкою, може тоді в держави на неї знайдуться гроші. Зійти з потягу подорожні можуть просто посеред лісу та помилуватись унікальною поліською природою. Тут досі збереглися партизанські землянки, а місцевість багата ягодами та грибами. Також тут знаходяться і унікальні озера з цілющою гліцериновою водою. У своїй подорожі туристам слід не забути про перлину Полісся — озеро Нобель.

Навколо озера туристам пропонують пожити в агросадибах та скуштувати національних страв. Охочі можуть спробувати себе навіть у сільському господарстві. Хоча здебільшого туристи приїздять сюди відпочити.

Аби впорядкувати туристичних маршрути на Поліссі потрібно понад півмільйона гривень, розповідають у районній адміністрації. Нині чекають охочих витратити на це гроші.

Втім, найбільше на інвестиції чекають поліщуки. Сподіваються, що хоча б завдяки туристам матимуть асфальтовані дороги, газ та роботу.

Відеосюжет "Вузькоколійна залізниця "Антонівка-Зарічне"