Уже за тиждень-два з кабельної мережі Рівного зникнуть одразу кілька іноземних каналів - переважно російських. Так першого жовтня вирішили в Нацраді з телебачення та радіомовлення. Провайдери уже почали виконувати розпорядження столичних чиновників. Останні своє рішення пояснюють просто - доводять телевізійний простір України до вимог чинного законодавства. Тим часом деякі глядачі вже обурені: одні вбачають у цьому політику, інші просто хочуть дивитися улюблені, хоча й іноземні, канали.

Рівнянин Ельдар кілька днів намагається знайти у кабельній мережі улюблений канал ТНТ. Однак марно.

Попередження від провайдера рівнянина обурило. Каже, незабаром з його телевізора зникнуть іще одразу кілька каналів.

Представники фірми-провайдера підтверджують: російські РЕН-ТВ та ТНТ справді вилучені з кабельної мережі. На черзі ТВ-Білорусь та Аджарія ТВ. А в найближчі тижні погаснуть кнопки ще ОРТ та РТР-планета.

Ми просто виконуємо закони України - пояснюють своє рішення контролери ефірного простору. Щоправда, нормам, котрі дали підстави чиновникам на такі обмеження - вже два з половиною роки.

Закон про телебачення та радіомовлення, Закон про рекламу та Закон про суспільну мораль - їх на думку чиновників власне і порушують вищеназвані канали.

Якраз без політики тут не обійшлося - переконані представники російської громади Рівного. Кажуть, Нацрада позбавила їх вибору, що дивитися по телевізору.

Інша причина такої телевізійної політики - хтось у столиці лобіює компанії супутникового телебачення - припускає Вадим Алексєєв. Каже, його дружина вже просить придбати таку тарілку. Адже на космічний простір обмеження українських посадовців поки не поширюються.