67 років сьогодні виповнилося б Вікторові Чайці. Серце міського голови Рівного зупинилося вісім місяців тому після тяжкої хвороби. Сталося це у польському місті Ополє, коли він з дружиною їхали до Німеччини на черговий курс лікування. Віктор Чайка керував Рівним десять років, на цю посаду обирався тричі. Про нього згадують як про вимогливого та жорсткого керівника і вправного господарника. Ті, хто з ним працював, і досі не можуть змиритися з втратою.

Кабінет міського голови Рівного сьогодні відчинений. За останні вісім місяців тут майже нічого не змінилося: та ж табличка на дверях, на столі - речі, котрі завжди були під рукою: робочі папки, телефони підлеглих та перекидний календар. З дня смерті Віктора Чайки ці сторінки ніхто не перегортав. Як колись на прийом, сюди сьогодні приходять люди. З квітами та словами співчуття. Пані Євгенія - багаторічний особистий перукар Віктора Чайки. Каже, до власної зовнішності він ставився так само вимогливо, як до порядку на вулицях Рівного.

Саме Віктор Чайка першим щодня відчиняв двері міськвиконкому - пригадує Віталій Наумов. 10 років чоловік бачив, з якими настроєм розпочинає день міський голова.

Віктор Чайка якось охрестив себе двірником. І це слово міцно за ним закріпилося. Ті, хто продовжують прибирати рівненські вулиці, не забули про дату народження свого керівника.

Утім, як змінилося життя без міського голови, прибиральники вулиць зізнаються не охоче.

Про багаторічного міського голову сьогодні нагадують троянди у центрі Рівного. Улюблені квіти Віктора Чайки посадили самі рівняни.

15 лютого могила Віктора Чайки губилася у квітах і натовпі людей. Сьогодні сюди без камер та журналістів приходять друзі та колеги. Тут знову багато троянд.