Мікрохвильова піч здорово полегшує нам життя, але іноді її доводиться відмивати від жиру. Це не дуже приємно, хоча є способи зробити це миття легким. Ділимося корисними хитростями.

ПРОФІЛАКТИЧНА МИЙКА

Склянку води потрібно вилити в тарілку, поставити у СВЧ і закрити дверцята. Включити мікрохвильовку на повну потужність. Парка вода розтопить жирові відкладення, що почали накопичуватися на стінках, і їх буде легко видалити вологою губкою.

СЕРЕДНІ ЗАБРУДНЕННЯ

Лимон. Беремо лимон, розрізаємо навпіл, видавлюємо сік у широкий посуд з водою (потрібно приблизно 2 склянки води). Вичавлений лимон кидаємо туди ж. Миску – у піч, піч – на повну потужність. І чекаємо 5 хвилин. Після чого виключаємо, але дверцята не відкриваємо і чекаємо 15 хвилин. Конденсат з лимонним соком, що випав на стінки пічки, розчиняє жир.

Після чого протираємо мікрохвильовку вологою губкою, видаляючи жир і бруд.

Замість лимона можна покласти в миску столову ложку лимонної кислоти.

Сода. Спосіб схожий на попередній. Тільки замість лимона розчиняємо у воді 1 ст.л. соди. Нагріваємо на повній потужності 5 хвилин. Залишаємо постояти закритою ще п'ять хвилин, після чого протираємо всю внутрішню поверхню.

СИЛЬНІ ЗАБРУДНЕННЯ

Оцет. Змішуємо оцет з водою в пропорції 1:1. Оцет найкраще взяти столовий, 9-відсотковий. Змочуємо сумішшю губку й наносимо на жирні плями в мікрохвильовці. Можна протерти сумішшю всю внутрішню поверхню, а на жирові плями нанести побільше рідини.

Залишаємо на 20 хвилин із закритими дверцятами. Потім протираємо Свч-піч вологою губкою вже без оцту. Після чого залишаємо мікрохвильовку з відкритими дверцятами: вона висохне, а оцет вивітриться.

Оливкова олія. Якщо застарілі плями не видалилися, то можна протерти їх губкою, змоченою в маслиновій олії.

КОРИСНІ ПОРАДИ

При розігріві страв краще користуватися спеціальним ковпаком, який не дасть розприскуватися жиру. У тих же цілях можна використовувати харчову плівку, але це не найбільш здоровий спосіб, тому що тонкий поліетилен однаково нагрівається й виділяє канцерогени.

Мікрохвильову піч потрібно мити раз на 1-2 місяці.

Якщо у Свч-печі є неприємний запах, то можна залишити на ніч блюдце із сіллю. Вона всотає запахи і дезінфікує поверхню.

ВАЖЛИВО!

Мікрохвильовку не можна мити абразивними засобами. Вони можуть ушкодити внутрішній шар, який відбиває хвилі. Не можна терти, сильно натискати, використовувати жорсткі губки й мочалки – ви ушкодите поверхню печі.

До миття оцтом і лимонною кислотою не можна вдаватися часто, може ушкодитися все те ж внутрішнє покриття мікрохвильової печі.

Джерело