Багато помилок при оформленні суміщеного санвузла пов'язані з тим, що поєднувати його, взагалі, не варто. Що ж буде, якщо для всієї необхідної сантехніки не вистачає місця, системи зберігання дизайнер не передбачив, а обробку вибрав занадто яскраву.

1. Меблі і сантехніка розташовані невдало

У суміщеному санвузлі на єдиному просторі потрібно розташувати багато сантехніки і систем зберігання. Кожним з них має бути зручно користуватися. Часом сантехніку ставлять впритул один до одного, і це ускладнює прибирання.

Унітаз біля входу і вішалка для рушників далеко від ванни - теж типові помилки. Іноді кути залишаються порожніми, хоча туди теж можна встановити сантехніку і шафи. Варто перевірити, в який бік відкриваються всі дверцята, в тому числі пральної машинки, щоб жодна з них не заважала іншим.

pic

2. Зони ванни і туалету не виділені

У ванної кімнати і туалету все-таки абсолютно різні функції. Тому навіть на невеликому просторі краще розмежувати ці зони. Але далеко не завжди їх виділяють за допомогою перегородки, оздоблення або хоча б освітлення. В результаті цього релаксу у ванні не вийде.

3. Оздоблення занадто складне і яскраве

Суміщений санвузол і без того захаращений різними предметами. Їх як мінімум в два рази більше, ніж в окремій ванній і туалеті. Тому звичні способи обробки, наприклад, поділ стін по горизонталі більш яскравою і світлою плиткою, візуально роблять приміщення ще більш тісним і безладним.

Якщо в інтер'єр хочеться додати яскравості, то краще виділити одну стіну - це «розсуне» простір. Якщо використовуєте в обробці поєднання двох матеріалів, наприклад, фарби і плитки, то краще грати з їх фактурою, а не кольором.



pic

4. Не передбачені системи зберігання

У суміщеному санвузлі знадобиться зберігати все необхідне для прибирання, чищення і гігієни, тому що більше ніде. Якщо не передбачити тумбу, комод або шафку, а краще кілька, то дуже швидко відбудеться захаращення всіх доступних поверхонь. Тому системи зберігання зайвими не будуть!

5. Недостатньо освітлення

Часом власники суміщеного санвузла забувають, що по суті це дві кімнати в одній, тому освітлена вона повинна бути в два рази краще. Замість точкового підсвічування використовують одне велике джерело світла посередині стелі або зміщують його в сторону. Кути залишаються темними, світла не вистачає, а тому і простір здається більш тісним, ніж є насправді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Інтер'єр економ-класу: стильно і недорого

Як зробити кімнату світлішою [Поради рівнянам]