Навіть таке, на перший погляд нудне заняття, як прасування речей, можна полегшити. Щоби руки не втомилися, а процес роботи з праскою пройшов швидко і легкопропонуємо вашій увазі 10 порад, які допоможуть зробити прасування більш комфортним

1. Вибір праски в магазині. Вибираючи праску ми оцінюємо і її вагу. При цьому багато хто з нас вибирає легку праску, оскільки думають, що рука від цього менше втомлюватиметься. Проте це помилка. Важча масивніша праска, що має масивну підошву, забезпечує більший тиск на речі розгладжуючи всі складки, в результаті вам не доводиться налягати всім тілом на праску з метою досягти бажаного результату і ви витрачаєте значно менше енергії при роботі.

2. Часто втома і біль в зап’ястках списують на велику вагу праски. Це теж є помилкою. Втома в руках при прасуванні утворюється в результаті неправильної висоти прасувальної дошки. Оптимальна відстань між ліктем руки і прасувальною дошкою – 27 сантиметрів. Ця відстань повинна дотримуватися і в тому разі, якщо ви прасуєте стоячи, і в тому разі, якщо сидите.

3. Обов’язково перед початком прасування перевірте підошву праски. Поверхня її має бути чистою. У випадку, якщо поверхня праски забруднена, скористайтеся рекомендаціями виробника, по її очищенню, залежно від матеріалу підошви. Не чистіть поверхню гострими предметами або побутовою хімією, якщо цього не радить виробник.

4. Починайте прасування з речей з тонких і легких матеріалів, які потрібно гладити за низької температури. Закінчуйте прасування щільними і грубими тканинами.

5. Коли ви дійшли до прасування речей з льону, то краще, якщо вони будуть трішки недосушеними. Прасувати їх треба з вивороту або через суху марлеву тканину. Це допоможе уникнути утворення блиску на речах.

6. З тієї ж причини через марлеву тканину потрібно прасувати речі з вельвету, твіду, фланелі, шерсть або темні костюми.

7. Якщо у вас є футболки або сорочки, прикрашені бісером, стразами або вишивкою, їх краще прасувати через вологі махрові рушники. Вони досить щільні, щоби не пошкодити прикраси підошвою праски.

8. Піл час прасуванні льняних тканин необхідно робити один плавний прямий неквапливий рух ліворуч або праворуч.

9. Брюки прасуємо з використанням вологої марлевої ганчірки. Починаємо їх прасування з поясу. Гладимо кишені, для того, щоб поверхня була рівною, в кишені можна покласти картонні вкладки або дерев’яний брусок відповідний по розмірах. Основну поверхню брюк, гладимо, розкладаючи їх на прасувальній дошці. Пропрасовуємо ретельно стрілки однієї і другої штанини через вологу марлеву тканину. Потім дві штанини складаємо докупи і відпрасовуємо всю поверхню.

10. Дайте речам охолонути після прасування. Для того, щоб ваші речі не пом’ялися, розвішуйте їх на вішалки і акуратно складайте. Вішалки повинні мати відповідні одягу довжину і ширину плечей. Брюки рекомендується вішати на кліпи, які утримують їх в прямому висячому положенні.

Джерело