Затіяли ремонт квартири, але не знаєте з чого почати? Починати ремонт слід з візуалізації та обмірковування дизайну кожної кімнати. Якщо вас не влаштовує планування, ви хочете побудувати нову стіну або, навпаки, знести стару, з цього і треба почати. Потім необхідно запастися усіма матеріалами для старту ремонту.

Отже, які етапи включає в себе капітальний ремонт?

• Етап перший. На даному етапі необхідно провести демонтаж: зняти зі стін шпалери, декоративну штукатурку, облицювальну плитку, гіпсокартонні конструкції, змити зі стелі фарбу. Підлогу бажано поки не чіпати, звичайно, лише в тому разі, якщо під ногами вона у вас не провалюється. Якщо у вас вже є паркетна або ламінована підлога, яка вимагає за собою особливого догляду, накрийте її спеціальною плівкою і заклейте по периметру малярською стрічкою.

Зверху покладіть на підлогу картон, щоб він не постраждав від механічних пошкоджень. Двері і вікна залиште на своїх місцях.

• Етап другий. На другому етапі проводиться оброблення стін для розводки електрики та комунікацій. Дана робота вважається найбруднішою, тому саме з неї треба починати. Щоб приступити до справи, важливо визначитися, де буде розташований телевізор, телефон, яка кількість розеток вам знадобиться і в яких місцях.

• Етап третій. Даний етап дуже трудомісткий. Тут змінюються старі вікна. Нові встановлені вікна необхідно укрити від пилу за допомогою малярної стрічки і плівки. Потім готують стіни. Вони вирівнюються, робляться відкоси, їх потрібно поштукатурити, пошпаклювати і зачистити.

• Четвертий Етап. Починається обробка стелі. Якщо ви зупинили свій вибір на натяжних стелях, встановіть їх лише після обклеювання шпалерами.

• Етап п'ятий. На п'ятому етапі починається грунтовка стін і стелі.

• Шостий Етап. Якщо ви вирішили залишити колишню підлогу, можете сміливо пропустити цей пункт. Якщо ж ви прийняли рішення змінити покриття підлоги, вам необхідно здійснити стяжку. Лише після повного висихання підлоги дозволяється приступати до наступного етапу.

• Сьомий Етап. На даному етапі клеяться шпалери або наносяться рідкі шпалери, декоративна штукатурка, фарбуються стіни, проводиться укладання декоративного гіпсового каменю. Одним словом, робиться все, що завгодно вашій душі стосовно стін.

• Восьмий Етап. На восьмому етапі укладається лінолеум, ламінат, ковролін або паркет. Якщо ви зупинили свій вибір на паркеті, його необхідно лише почати лакувати. А ось підлогову плитку потрібно укладати тільки після того, як ви завершите з стелею.

• Дев'ятий Етап. На дев'ятому етапі встановлюються міжкімнатні двері у всі кімнати, ставляться пороги.

• Десятий Етап. На цьому етапі збираються шафи, встановлюються меблі, проводяться останні дизайнерські штрихи.

• Одинадцятий Етап. Отже, ремонт можна вважати завершеним! Залишається лише провести генеральне прибирання і навести повний порядок в квартирі!

Тепер ви знаєте все про етапи ремонту. Саме основне в цій нелегкій справі – продумати та спланувати все аж до дрібниць. Бажаємо удачі!

Джерело

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Розпис стін в інтер’єрі, ідеї для рівнян [ФОТО]

10 основних принципів ідеального інтер'єру