Прибирання в першу чергу повинно бути безпечним. Особливо, коли в домі маленька дитина. Як навести порядок, не використовуючи при цьому небезпечних чистячих засобів?

Мило та харчова сода

Видалити забруднення з лінолеуму можна за допомогою мильного розчину, а от позбутися від жирних плям на кахлі допоможе звичайна харчова сода. З ¼ склянки соди і невеликої кількості води приготуйте кашку і ганчіркою нанесіть її на забруднену поверхню, трохи потріть. Після витріть ганчіркою для підлоги.

Оцет і нашатир

Міжплиточні шви можна відчистити, озброївшись зубною щіткою, змоченою в оцті. Для цього запасіться терпінням і силою. Якщо плитка придбала матовий відтінок, повернути їй блиск допоможе звичайний нашатирний спирт. Протріть кахель серветкою, змоченою спиртом, і ви з подивом виявите, що він заблищить, ніби новий.

Позбутися від вапняних відкладень на сантехніці і жовтого нальоту на поверхні унітазу, умивальника можна знову ж таки за допомогою оцту. Для цього розведіть його з водою і залийте цим розчином поверхні, залиште на ніч, а вранці пройдіться по ним йоржиком.

Побутова техніка

Полегшити життя господаркам, заощадити багато часу, сил, що витрачаються на прибирання (в тому числі, зубною щіткою і оцтом), покликана її величність - побутова техніка!

Пароочисник

Саме цей прилад дозволить вам повністю відмовитися від синтетичних миючих засобів. Його принцип роботи простий - він підігріває воду до 150 ° С і випускає струмінь пара, яка видаляє навіть найсильніші забруднення: застарілі жир, бруд, накип, цвіль, грибки. Наприклад, за допомогою пароочищувача Karcher можна відчистити найрізноманітніші поверхні: кахельні підлогу і стіни, витяжку, умивальник, унітаз, дзеркала, скло, ванну, душові кабіни.

Він легко чистить міжплиточні шви, заощаджуючи час, сили, і, на відміну від миючих засобів, не залишає розводів на кахлях. Сила пара видаляє і вапняний наліт з сантехніки, плитки та скла, тому пароочисник особливо зручний в прибиранні ванної кімнати та кухні. Підраховано, що цей прилад заощаджує час прибирання мінімум в три рази. Вода нагрівається в баку за 8 хвилин, після чого прибирати можна без перерви хвилин 40.

Паропилосос

Коли в домі маленька дитина, вологе прибирання необхідно проводити якомога частіше. Особливо в дитячій, де в принципі небажані всілякі пилозбірники, в тому числі, килимки, килими, доріжки. Але, якщо від килимів не відмовитися, їх треба регулярно прибирати. І тут без пилососа не обійтися.

Поєднати в собі як сухе, так і вологе прибирання килимів дозволяє Паропилосос, який всмоктує пил і тут же обробляє поверхню парою. Наприклад, за допомогою Паропилососи Karcher SV 1802 можна очистити не тільки килими, але і ламінат, м'які меблі, а також помити вікна. До того ж, цього апарату доступні всі функції пароочищувача! Пилосос

При прибиранні в дитячій вкрай важлива ступінь фільтрації повітря, що виходить з пилососа. Адже не всі вони фільтрують повітря досить ретельно і можуть видувати назад найдрібніші частинки пилу і алергени. Дрібно дисперсний пил висить у повітрі годинами, а ваша дитина може ним дихати! Найбезпечніші у цьому відношенні пилососи з аквафільтром.

Завдяки своїй багатоступеневій системі фільтрації, пилососи з аквафільтром затримують дрібний пил, бактерії, спори грибків, пилових кліщів, алергени. Все це "добро" тоне у воді, а всі мікроскопічні частинки, що посміли з неї вибратися, ловлять проміжний фільтр з тефлоновим покриттям і спеціальний фільтр HEPA-13. Вони утримують найдрібніші частинки розміром до 0,3 мкм. Все, що потрібно зробити, - залити чисту воду перед роботою і вилити брудну після збирання.

Джерело