Мільйон на НАТО чи на монастир. Обласні депутати сьогодні дискутували, куди спрямувати 1 мільйон бюджетних гривень - на пропаганду європейської інтеграції чи на реконструкцію Свято-Троїцького монастиря на Острожчині. Списи летіли і в бік НАТО, і в бік деяких російських каналів, що їх транслюють в місцевій кабельній мережі. Надто тих, які - на думку обранців - ведуть не лише антинатівську, а й антиукраїнську пропаганду.

Аби схилити мешканців Рівне нщини до НАТО та Євросоюзу чиновникам з обласної адміністраціїх потрібен мільйон гривень і чотири роки. Програму з інформування населення, щодо європейських питань, чиновники поклали на стіл депутатів. Дехто одразу ж обурився.

Хай НАТО та Євросоюз займаються саморекламою за власні, а не за місцеві гроші - радить регіонал Анатолій Юхименко. А мільйон гривень пропонує віддати на освіту, медицину та культуру, і на реконструкцію Свято-Троїцького монастиря, що в Острозькому районі. Мовляв, туди прибуває чимало паломників з Євросоюзу, до якого Україна так активно прямує. Націонал-патріоти узагалі категоричні - кажуть, перш, ніж агітувати за НАТО та ЄС треба розправитися з антиукраїнською пропагандою на деяких російських каналах, які транслюються в кабельній мережі.

Захищати програму щодо євроінтеграції взялися бютівці. Кажуть, вона написана не для депутатів, а для простих людей.

У відповідь регіонал Юхименко запропонував свій варіант - як використати кошти програми і задовольнити колегу - Червонія.

Утім пропозиції регіоналів та націонал-патріотів не знайшли підтримки у серцях більшості. Мільйон на пропагування європейського курсу облрада не пошкодувала. Тепер в адміністрації побільшає не лише грошей, а й роботи. За чотири роки чиновники мають провести потужну Євро-натівську агітацію.