Щоб дотримуватися правил гігієни, просто мити руки недостатньо. Необхідно також подбати про чистоту оточуючих нас предметів, де скупчуються мільйони бактерій.

1. Смартфон

Ми беремо смартфон в руки десятки разів за день і всюди носимо його з собою. Більшість з нас ніколи толком не чистять телефон, як максимум - протирають екран девайса. При цьому на смартфоні осідає безліч бактерій, через які можуть поширюватися інфекції, серед них - стрептокок і золотистий стафілокок. Щоб уникнути зараження через смартфон, рекомендується регулярно протирати його спеціальною ганчірочкою з мікрофібри або очисними засобами.

2. Губка для миття посуду

Це одна з найбрудніших речей у вашому домі. Вологі і теплі губки із залишками їжі - ідеальне середовище для розмноження бактерій, в тому числі кишкової палички і сальмонели. Щоб уберегтися від інфекцій, регулярно міняйте губки для миття посуду і мийте їх з хлоркою.

3. Кухонний рушник

Після миття посуду багато людей витирають руки тим же рушником, який використовують для протирання тарілок. Однак, як і губки, це відмінне середовище для життя бактерій. Заведіть більше кухонних рушників і міняйте їх кожні два дні.

4. Постільна білизна

Коли ми лягаємо на ліжко, різноманітні бактерії і дрібні частинки з нашої шкіри переміщаються на постільну білизну. Уві сні ми потіємо і нагріваємо ліжко, і воно теж стає хорошим середовищем для поширення бактерій і грибків. Рекомендується міняти постільну білизну не рідше ніж раз на тиждень.

5. Підставка для зубної щітки

Скориставшись зубною щіткою, ви повертаєте її на місце - на підставку або в спеціальний стаканчик. Такі підставки необхідно регулярно мити, тому що на них накопичуються бактерії з вашої ванної та туалету, а коли ви чистите зуби, ці бактерії через щітку переміщаються прямо до вас в рот. Якщо не мити підставки як мінімум раз на два тижні, вони можуть просто-напросто запліснявіти через те, що знаходяться у вологому середовищі.

ДЖЕРЕЛО


Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

Чотири продукти, які погіршують вашу пам'ять

Поради дієтолога: Чим харчуватися в спеку?

Все під контролем: обов'язкові обстеження для кожної дівчини