Американські HR-фахівці назвали п'ять помилок поведінки в соцмережах, які згубно впливають на кар'єру. Сучасні технології вже давно стерли межі між роботою та особистим життям, й іноді те, що люди постять в соціальних мережах може безпосередньо впливати на кар'єру. Напевно багато хто стикався з тим, що роботодавці просять посилання на акаунти до або після співбесіди, щоб краще дізнатися про кандидата. Але мало хто замислюється про своїй сторінки і здійснює ряд помилок, які шкодять іміджу та зменшують шанси на працевлаштування.

1. Недоречний контент

Незважаючи на те, що більшість акаунтів є особистими, потрібно правильно підбирати контент, адже він багато що може розповісти про вас. Будьте найсуворішим суддею перш ніж що-небудь постити або коментувати, навіть якщо у вас стоять налаштування приватності. Кожен раз уявляйте, що ваш начальник переглядає вашу сторінку. Вирішіть, яким ви хочете виглядати в його очах.

2. Ви не керуєте контентом

Навіть якщо ви вже давно вирішили строго контролювати свій контент в соцмережах, це не означає, що потрібно забути про старі пости. Дуже важливо перегорнути стрічку і видалити недоречні фотографії, відео або тексти. Також, важливо переглянути контент, на якому вас відзначили друзі. Чи немає там чогось компрометуючого?

3. Постити в робочий час

Якщо робота не вимагає вашої присутності в соціальних мережах, краще утриматися від них в робочий час. Також, час ваших постів може багато розповісти про вас, тому за цим теж потрібно слідкувати.

4. Неузгодженість

Ваші сторінки в соцмережах створюють ваш особистий бренд. Важливо, щоб сторінки на всіх платформах виглядали цілісно, а інформація збігалася. Будь-які розбіжності в датах, посадах або життєвих подіях зазвичай відштовхують роботодавців.

5. Відсутність профілів в соцмережах

За словами фахівців, відсутність будь-яких профілів може негативно відбитися на кар'єрі. Багато роботодавців навіть не розглядають таких кандидатів. Тому, можна завести аккаунт хоча б в одній мережі, але вести сторінку мудро. Так, профіль принесе тільки користь.

ДЖЕРЕЛО

Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

Як писати хороші тексти? Поради від Ендрю Кевіна Уокера

http://www.rivne1.tv/news/82033

Прощай, стрес: розслаблююча йога для тих, хто ще не встиг побувати у відпустці