Не у всіх квартирах і будинках житловий простір дозволяє під кухню відвести більшу площу, ось і доводиться дизайнерам і господарям невеликих квартир економити цінні метри. У кухні, де відчувається дефіцит місця, варто задіяти всю корисну площу - багатоярусні шафки, підвіконня і т.д. повинні бути раціонально використані.

Місткість - ось найважливіший атрибут маленької кухні. Дивовижно для цих цілей підійде вбудована техніка - вбудований холодильник, полички, скриньки, комоди, вітрини приховані під єдиним покриттям візуально збільшують площу. Варто уникати грубих меблів, закритих шаф. Переважно моделі шаф зі скляними дверцятами. Отримати більше місця можна так само завдяки скринькам з великим об'ємом.

pic

Правильно підібрані світлові джерела так само візуально розширять простір. Для цих цілей ідеально підійдуть маленькі світильники, вмонтовані по периметру стелі. Вони не тільки збільшать кухню, але і візуально піднімуть стелю.



pic Вікна найкраще прикрасити легкими шторами, напівпрозорої текстури. Від темних і важких завісок необхідно відмовитися. Сучасні жалюзі, підібрані в одній колірній гаммі з кухонним оздобленням, так само прекрасно підходять для невеликого приміщення.

pic У маленькій кухні меблі краще всього розмістити під кутом або в один ряд. Кухонні меблі, з метою економії місця, треба посувати впритул до стіни, не залишаючи простору між шафами.

Якщо витримати всю кухню в одній світлій колірній гамі, то це значно збільшить простір.



pic



pic

Джерело

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Будинки найбагатших знаменитостей світу [ФОТО]

Як вибрати штори: 5 головних нюансів