Зеленка – найпоширеніший і найдоступніший антисептик, який використовують абсолютно всі. І все б нічого, але от біда: надто вже вона любить залишати свої сліди там, де не треба. Варто тільки відкрити пляшечку з цим чудодійним засобом – і ти вже весь зелений. Звісно відразу в голові виникає питання: як і чим відмити зеленку зі шкіри?

• Позбутися від зеленого кольору на шкірі можна за допомогою звичайної хлорки або ж відбілюючої рідини, що містить у своєму складі хлорку. Стираємо відмітини ватним диском, змоченим хлоркою, після чого обов’язково ретельно змиваємо її зі шкіри водою. Зелених плям немає, але лужний баланс шкіри порушений, через що з’являється неприємне відчуття. Не біда! Приводимо лужний баланс в норму за допомогою столового оцту, змащуючи ним «постраждалі» ділянки шкіри.

• Змити сліди зеленки допоможе саліциловий (медичний) спирт, замість нього підійде і горілка. Для посилення дії можна вичавити туди кілька крапель лимонного соку, змішати і за допомогою ватного диска стерти плями.

• Можна використовувати розчин перекису водню, але тут вже варто потрудитися і потерти як слід.

• А ось більш приємний варіант. Відрізаємо шматочок лимону і тремо нашу пляму. Правда, тут теж доведеться набратися терпіння – зелений колір зникне не відразу.

• Ще можна взяти крем пожирніше (підійде навіть звичайний дитячий), нанести на необхідну ділянку шкіри, після чого змити мильним розчином. Крім цього відтерти зеленку допоможе засіб для зняття макіяжу.

• Ще один помічник у боротьбі з зеленкою – скраб. Необхідно нанести його на змочену водою шкіру, промасажувати і гарненько змити. Після цього зволожити шкіру живильним кремом. Зеленуватий відтінок може зникнути не відразу, але поступово колір шкіри вирівняється.

• Ще один цікавий спосіб. Потерти зелену ділянку шкіри вологою серветкою для оргтехніки з вмістом спирту. Пляма повинна швидко зникнути.

• І останній спосіб. Вітамін С (що продається у вигляді порошку) потрібно розчинити в теплій воді і обробити цим розчином сліди від зеленки.

Джерело