7 березня в історії України та світу відзначилося такими подіями:

1573 — Іван Федоров заснував у Львові першу в Україні друкарню, про існування якої точно відомо історикам.

1788 — Велика кіотська пожежа в Японії, найбільша в історії Кіото.

1866 — в Японії укладено союз Сацуми і Тьосю з метою повалення шьоґунату Едо.

1876 — 29-річний американський винахідник Александр Грехем Белл отримав патент на телефон. Його право на цей винахід неодноразово оскаржувались іншими винахідниками, проте судові рішення неодмінно виносились на користь Белла.

1933 — в американському місті Атлантик-Сіті Чарльз Дарроу придумав популярну й нині гру «Монополія».

1941 — для підтримки грецької армії у бойових діях проти Італії прем'єр-міністр Великої Британії Вінстон Черчілль направив до Греції 58 тисяч британських і австралійських військових, раніше дислокованих у Єгипті. Наступ Італії вдалось відбити, однак британсько-австралійські і грецькі війська зазнали нищівної поразки, коли у квітні на Грецію почала наступ німецька армія.

1943 — президія Верховної ради СРСР присвоїла Йосипу Сталіну звання маршала Радянського Союзу.

1954 — дебютанти світового чемпіонату з хокею — хокеїсти СРСР — розгромили канадців з рахунком 7:2 і стали чемпіонами світу.

1987 — перемігши за очками у 12-раундовому двобої Джеймса Сміта, «залізний» Майк Тайсон став чемпіоном за версією WBA.

1992 — зіграні перші матчі першого футбольного чемпіонату України.

1992 — після повалення президента Звіада Гамсахурдіа в Тбілісі оголошено про створення нового органу влади, Державної ради, головою якої став колишній глава Компартії Грузії Едуард Шеварнадзе

1994 — Верховний суд США прийняв рішення, за яким пародії на оригінальні роботи не є порушеннями авторських прав і не потребують отримання ліцензій чи дозволів від власників таких прав

1997 — вчені Единбурга перші у світі вивели клоновану вівцю Доллі

2010 — відбулася 82-га церемонія вручення премії «Оскар» за заслуги в області кінематографа за 2009 рік в театрі Кодак у Лос-Анджелесі.