"Ми тріо, яке дарує мистецтво"



pic

Як виник гурт і чому назвалися "Лісова пісня? Гурту вже 8 років. А стосовно назви є цікава історія. Перед нашим першим концертом ми ще не мали назви, але в нас були дуже гарні костюми темно-синього кольору. І одному дуже талановитому хлопцю наші костюми нагадали провідниць в потязі "Лісова пісня". І ми буквально за декілька хвилин до нашого виступу в драматичному театрі підійшли до ведучих і сказали оголошувати нас як гурт "Лісова пісня". З тих пір наша назва почала нас переслідувати, і багато хто думав, що наша назва пов'язана з твором Лесі Українки, але у нас все виявилося набагато простіше.

Вам 8 років? Я чомусь думала, що Ви відносно новий гурт... Так, нам вже 8 років. Ми досить часто співаємо на міських концертах, завжди представляємо наше місто Рівне . Вже давненько ми співаємо разом з оркестром "Brevis".



pic

Але скажу відверто, не тільки я подумала, що Ви новий гурт. Може бути причина в тому, що коли ми робили свій сольний концерт, ми дали дуже багато інформації в соціальні мережі, в рекламу, на телебачення. А раніше, коли ти співаєш на міській сцені,оголосили, що виступає "Лісова пісня" і все. А перед сольним концертом ми жвавенько взялися за інформування рівнян про наш виступ. Ми були на радіо, на телебаченні, тобто де тільки можна було дати інтерв'ю, ми це робили.

Розкажіть про своє найбільше досягнення за часи існування гурту. Це є наш сольний концерт. Ми нарешті його зробили. Нас дуже часто запитували про те, коли вже ми прозвітуємо, коли буде наш концерт... І от ми вирішили нарешті це зробити нашим сольним концертом, до якого увійшло багато пісень з репертуару, який зібрався за 8 років. Це вийшов різножанровий в музичному плані концерт. Також в цьому концерті взяли участь наші друзі, з якими ми представили декілька композицій. Ми заспівали з оркестром народних інструментів "Наспів", з Андрієм Ляшуком та Павлом Подранецьким.

Де Вас чули за межами Рівного? Ми виступали в Польщі, літали делегацією в Азербайджан, Астрахань. Але в основному ми виступаємо в Україні, у нашому місті.



pic

Не можу не запитати у Вас про райдер і про вартість виступу. Ми гурт при Міському будинку культури... Ми тріо, яке дарує мистецтво. Ми не займаємося організаційними моментами наших виступів, це роблять адміністратори, які знаються на цьому. В будинку культури гарно спрацьована команда, яка допомагає крокувати в ногу з часом, тому організацією своїх виступів ми не займаємося. Ми одні із тих, хто вносить свою частку в музичне мистецтво.

А не виникало бажання відокремитися від державної установи і просувати себе як власний гурт? Так по життю воно у нас і є. У нас кожний окремо займається своїм сольним проектом, втілює власні мрії. Для прикладу наша солістка Галина Давидюк спільно з Іваном Ніколаєвим виграла пісенний грант. Наша чарівна Мирослава Толочик створила "Sarafan band", а Тетяна Тишкун є одним із організаторів масштабного арт-проекту "Весна Івасюка", а також Тетяна і Мирослава є вокалісткою оркестру "Brevis".



pic

В яких конкурсах брав участь гурт "Лісова пісня"? Ми їздили на "Червону Руту", а так певно більше і ніде не були. Раніше, до створення гурту, ми завжди брали участь у конкурсах. Це був такий період, коли хочеться себе проявити, показати, а коли ти приходиш на роботу і спів - це стає твоєю роботою, відчуваєш, що це вже серйозно і про конкурси вже і не думаєш.

Чи брали участь в сучасних співочих шоу? Звичайно ми були на кастингах в таких шоу, як "Україна має талант", "Голос країни"... Ми всі брали участь і різних кастингах, їздили до столиці, але мабуть доля так складається і дає зрозуміти, що ми маємо бути тут і співати у гурті "Лісова пісня" (сміються)...



pic

Які неприємності траплялися з Вами під час виступів? Саме неприємностей, то важко навіть і згадати. Технічні робочі моменти, певно так, як і у всіх: не те включили, не так підключили... туфлі до костюму не підходять... Але з усім цим можна виступати. А більше, то певно і немає, що згадувати.

Автор ваших пісень в основному народ... а чи будуть у вашому репертуарі власні пісні? Ми тільки почали писати пісні, ми робимо аранжування на гарні українські пісні, робимо народні пісні в сучасній обробці з такими інструментами, як ліра, гітара, сопілка.



pic

За 8 років у Вас не виникало бажання зав'язати з музикою і розпустити гурт? Ми були створені при Міському будинку культури і певно це являється як стимулом і обов'язком в нашій справі. Тому такі думки навіть не виникали.

Де і коли Вас можна буде почути найближчим часом? Це буде арт-проект "Весна Івасюка", на який завітає родина Володимира Івасюка. Наш гурт має прекрасну програму на пісні Івасюка спільно з оркестром "Наспів".